Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Ødeleggelsene jeg har sett gjør meg målløs

Utenriksministere fra flere land besøkte Israel for å se ødeleggelsene med egne øyner og for å vise sin støtte til landet. - Jeg er målløs over ødeleggelsene jeg har sett, sa den tsjekkiske utenriksministeren Jakub Kulhanek. (Foto: Israelsk UD)
Flere europeiske utenriksministere besøkte Israel for å vise støtte og sympati.

Utenriksministere fra Tyskland, Tsjekkia og Slovakia besøkte torsdag Israel for å vise sympati med landet. De fikk med egne øyner ser flere av stedene som ble hardt rammet i rakettangrepene. Det de fikk se gjorde inntrykk.

– Jeg er målløs etter å ha sett ødeleggelsene og terroren som Israel er blitt utsatt for, sa den tjekkiske utenriksministeren Jakub Kulhanek, da han besøkte et ødelagt boligbygg i Petah Tikva, skriver Times of Israel.

Han sa videre at Israel har full rett til å beskytte sine innbyggere.

– I denne tøffe tiden er det viktigere enn noen gang å vise at Israel har venner i verden. Vi er her for å vise vårt sterke og varige vennskap med Israel, understreket den tsjekkiske utenriksministeren.

Den slovenske utenriksministeren Ivan Korcok sa landet står bak Israel.

– Vi er ekte venner og vi har kommet hit for å vise styrken i vennskapet mellom våre to land, sa Korcok da han ble vist rundt i et ødelagt bygg.

Utenriksministerne besøkte en bolig i Petah Tikva hvor en rakett hadde sprengt bort hele veggen inn til stua.

Etter elleve dager med over 4000 rakettangrep fra Gazastripen står det flere utbombede bygninger, biler og gater igjen i Israel. Tolv personer er drept og over 350 skadet. Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier han ønsket å besøke Israel for å vise solidaritet. Han understreket landets rett til å forsvare seg mot det han omtalte som et massivt og uakseptabelt angrep.

– Israel har rett til å forsvare seg selv, sa Maas torsdag.

Etter at det fredag ble kjent at Israel og Hamas har inngått en våpenhvile sier Maas at det må jobbes med langsiktige løsninger.

– Nå må vi jobbe med årsakene, gjenoppbygge tillit og finne en løsning på konflikten, sier den tyske utenriksministeren fredag.

Den israelske utenriksministeren Gabi Ashkenazi, som fulgte sine europeiske kollegaer rundt på omvisningen, takket alle sammen for støtten.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart