Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Storbritannia vil forby all støtte til Hamas

Medlemmer av Izz al-Din al-Qassam Brigadene, den militære fløyen til Hamas, i en militærparade på Gazastripen 28. mai 2021. Storbritannia mener det kun er et kunstig skille mellom den politiske og militære fløyen av Hamas. (Foto: Flash90)
Vil ikke lenger skille mellom den politiske og militære delen. Det vil bety forbud mot å støtte dem.

Storbritannia vil fredag erklære hele Hamas som en terrororganisasjon og forby all støtte til dem. Hvis man støtter Hamas vil man må risikere opp mot 10 års fengsel, bekrefter den britiske ambassaden i Israel.

Landets innenriksminister Priti Patel kommer til å kunngjøre beslutningen på en begivenhet i Washington DC i USA fredag, skriver Times of Israel.

Storbritannia erklærte Izz al-Din al-Qassam Brigadene, Hamas’ militære ving, som en terrororganisasjon i 2001, men ikke den politiske delen, som styrer Gazastripen. Nå sier Patel at det ikke lenger vil være noe skille.

– Vi har sett at vi ikke lenger kan skille mellom den militære og den politiske delen. Det er basert på et bredt spekter av etterretning, informasjon og koblinger til terrorisme. Alvorligheten av det sier seg selv, sier ministeren.

Patel vil fremme saken i parlamentet i neste uke. Avgjørelsen vil bety at de som uttrykker støtte til Hamas, som møter deres medlemmer eller vifter med deres flagg vil risikere fengselsstraffer på opp mot ti års fengsel.

Den britiske innenriksministeren sier Hamas er «rabiat antisemittisk» og at et forbud mot gruppen skal bidra til at britiske jøder kan føle seg tryggere. Hun viser til at Hamas har stått bak svært mange terrorangrep mot jøder.

Patel mener dagens skille mellom den politiske og militære delen av Hamas bare er tull og at det bare dreier seg om et kunstig skille. Hun gjør det klart at de ikke vil akseptere ekstremismen og antisemittismen til Hamas, eller at jøder skal føle seg utrygge på skoler, i gatene, i synagogene og sine hjem.

Israels statsminister Naftali Bennett hyller beslutingen til Storbritannia.

– Hamas er en radikal islamistisk gruppe som angriper uskyldige israelere og som ønsker Israels utslettelse. Jeg ønsker Storbritannias beslutning om å erklære hele Hamas som en terrororganisasjon velkommen – for det er akkurat hva de er, skriver statsministeren i en Twitter-melding.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart