Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israelske styrker leter etter de mistenkte terroristene i landsbyen Silat al-Harithiya den 19. desember. (Foto: IDF)

Terrorister bak dødelig skyteangrep pågrepet

Terrorcellen tilhører terrorgruppen Palestinsk Islamsk Jihad.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Søndag pågrep israelske sikkerhetsstyrker seks personer mistenkt for å ha vært involvert i et terrorangrep nord på Vestbredden fire dager i forveien. Den 25 år gamle småbarnsfaren Yehuda Dimentman ble skutt og drept og to andre ble skadet da væpnede palestinere begynte å skyte mot bilen deres.

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet skal de pågrepne tilhøre den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad, skriver Times of Israel

En talsperson for terrorgruppen sier terrorangrepet var hevn for dødsfallet til Jamil al-Kiel, en palestiner som ble skutt av israelske soldater uken før. Palestineren skal ha kastet molotovcocktail mot soldatene da han ble skutt.

To av de pågrepne er mistenkte for å stå bak selve skytingen mot israelerne, mens de andre har andre roller i terrorcellen. Våpnene som angivelig ble brukt i angrepet ble beslaglagt i forbindelse med arrestasjonene.

Ran Kochav, talsperson for det israelske forsvaret, sier pågripelsen av cellen sannsynligvis har forhindret flere angrep. De utelukker ikke flere pågripelser.

Forsvarsminister Benny Gantz og statsminister Naftali Bennett gratulerer sikkerhetstjenestene med å ha pågrepet de mistenkte terroristene. Bennett sier det er viktig at terroristene «vet at de aldri kan slippe unna».

Yehuda Dimentman var far til en 9 måneder gammel baby. Han ble drept i terrorangrepet 16. desember.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart