Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Den palestinsk-amerikanske terroristen Muntasir Shalabi på vei inn til militærdomstolen. (Foto: Flash90)

Dømt til livstid i fengsel for terrordrap på tenåring

Terroristen var motivert av et brennende hat og ønske om å drepe jøder, sa dommeren.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

En militærdomstol avsa onsdag 5. januar to livtidsdommer til palestinsk-amerikanske Muntasir Shalabi, som i fjor drepte 19 år gamle Yehuda Guetta og skadet to andre i et skyteangrep på Vestbredden, skriver Times of Israel.

Ofer militærdomstol ga Shalabi en livstidsdom for drapet på Guetta, en ung religiøs jøde, og en annen livstidsdom for drapsforsøk på Guettas venner, som stod sammen med han på busstoppet da de ble beskutt av Shalabi.

Dommerpanelet, ledet av generalløytnant Meirav Hershkovitz-Yitzhaki, kalte Shalabis handlinger for «grusomme og kaldblodige» og sa at palestineren var motivert og drevet av et «brennende hat og ønske om å drepe jøder».

Dommerne bemerket at terrorangrepet var overlagt og at Shalabi, som også er amerikansk statsborger, hadde trent på angrepet i minst en måned. Det ble også bestemt at Shalabi må betale over sju millioner kroner i erstatning.

Sørgende venner og familie under begravelsen til Yehuda Guetta den 6. mai 2021. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Det var 2. mai 2021 at Shalabi, som nylig hadde returnert til Vestbredden etter å ha bodd mange år i USA, kjørte rundt med en pistol gjemt under et bønneteppe på passasjersiden av bilen. Da han så tre unge religiøse jøder som stod og ventet på et busstopp, svingte han inn på busstoppet og ropte «Allahu akhbar!» før han begynte å skyte mot de israelske tenåringene. Han stoppet ikke å skyte før pistolen ved en feil sluttet å fungere.

Igjen lå 19 år gamle Benaya Peretz alvorlig skadet, 19 år gamle Amichai Hala lettere skadet og 19 år gamle Guetta kritisk skadet. Sistnevnte døde på sykehuset flere dager etter angrepet, som følge av skadene han ble påført.

Shalabi kom seg unna åstedet og var på flukt i flere dager. Han ble pågrepet bare timer etter at det ble kjent at Guetta hadde dødd på sykehuset.

Den 19 år gamle religiøse studenten Yehuda Guetta ble skutt av en palestinsk terrorist 2. mai. Han døde få dager senere. (Foto: Privat)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart