Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. Dette bildet er fra Gaza-krigen i 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Første rakettangrep på fire måneder

Det israelske forsvaret svarte med å bombe en våpenfabrikk på Gazastripen. Ingen kom til skade.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Sent mandag kveld ble det avfyrt en rakett fra Gazastripen mot Israel. Raketten ble skutt ned av det israelske rakettforsvaret Iron Dome, som gjorde at den ikke forårsaket noen skader. Det er er det første rakettangrepet mot Israel på fire måneder, skriver Jerusalem Post.

Angrepet skjedde i en tid med høy spenning på Tempelhøyden, hvor flere titalls palestinere er blitt skadet og hundrevis arrestert etter voldelige sammenstøt med israelsk politi i forbindelse med ramadan.

Det israelske forsvaret svarte med å bombe en våpen-fabrikk som tilhørte Hamas, terrorgruppen som styrer Gazastripen. Ingen personer skal ha kommet til skade i det israelske angrepet, ifølge lokale kilder.

IDF sier Hamas skjøt etter de israelske jagerflyene med russisk antiluftskyts, men ingen israelske fly ble skadet. Hamas har også tidligere avfyrt skulderholdt luftvernrakett mot israelske fly uten hell.

Ifølge flere medier skal Egypt, Qatar og FN ha meklet mellom Israel og Hamas for å unngå en ytterligere eskalering av den spente situasjonen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Én kommentar

  1. Det står at dette er «voldelige sammenstøt med israelsk politi i forbindelse med ramadan». Det er riktig. Men det bør legges til at det er sammenfall med den jødiske pesach (påske). I fjor sluttet pesach den 4. april, to dager før ramadan begynte. Og dessverre har feiringen av pesach ofte vært påskuddet for anti-jødiske angrep, ikke minst ved Vestmuren og Tempelplassen. På mange måter på samme møte som den kristne påsken ofte har vært opptakten til pogromer. Dette har gjentatt seg mange ganger helt siden begynnelsen av 1920-tallet. Det er ikke mangel på unnskyldninger for å sette i gang med voldelige angrep på jøder. Det gjøres gjerne med påstander om at jødene er i ferd med å rive al Aqsa e.l. åpenbart uholdbare påstander. I fjor var det hendelsene i Sheikh Jarrah som var påskuddet. I år ser det ut til bare å være det generelle behovet for å å forsvare landet og historiske rettigheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart