Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Oppdaget og ødela en ny terrortunell

En terrorist fra Islamsk Jihad inne i en lignende tunell ved Beit Hanun på Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Det siste tiåret er flere titalls tuneller gravd fra Gazastripen og inn i Israel oppdaget og ødelagt.

Det israelske forsvaret har oppdaget og «uopprettelig skadet» en terrortunell som Hamas hadde gravd fra Gazastripen og inn i Israel.

Arbeidet med tunellen hadde pågått i lang tid ifølge IDF og arbeidet pågikk også i dagene frem til tunnelen ble oppdaget og ødelagt.

Tunellen skal ha hatt to grener som skal ha krysset over grensen og inn i Israel, men de skal ikke ha krysset den nye sikkerhetsbarrieren. En ny barriere til nesten ti milliarder kroner, som skal forhindre underjordiske tuneller, ble ferdigstilt på tampen av 2021.

Barrieren består blant annet av en underjordisk armert betongvegg full av sensorer for å oppdage graving, et seks meter høyt stålgjerde over bakken, et nettverk av radarsystemer og fjernstyrte våpen.

De siste tiårene har terrorister på Gazastripen gravd flere titalls tuneller inn på israelsk territorium. Trusselen fra disse tunellene ble for alvor kjent da de i 2006 ble brukt til å kidnappe den israelske soldaten Gilad Shalit. I 2014 ble flere israelske soldater drept i bakholdsangrep, etter at terrorister klarte å infiltrere Israel gjennom slike angrepstuneller.

IDF gravde et hull ned til den nye tunellen og fylte den med materiale som skal ha «gjort den ubrukelig». Trolig har Hamas flere slike tuneller langs grensen, som de planlegger å ta i bruk en fremtidig konfrontasjon med Israel. Flere titalls tuneller er oppdaget og ødelagt det siste tiåret.

Slike tuneller kan ta flere år å grave, koster flere titalls millioner kroner og bruker enorme ressurser med blant annet betong.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart