Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Ny serie om München-massakren

Mennesker besøker den 43. minnemarkeringen for München-massakren september 2015. I år er det 50 år siden massakren. (Flash90)
NRK har publisert en ny dokumentar om München-masskaren. I år er det 50 år siden elleve israelske OL-deltakere ble drept av palestinske terrorister.

5. september er det 50 år siden München-massakren, en gisselsituasjon og massakre under De olympiske sommerlekene i München i 1972.

Aksjonen ble utført av den palestinske terrorgruppen Sort September og var rettet mot Israels OL-tropp. Elleve israelere, seks trenere og fem atleter, ble drept. Også en tysk politimann ble drept i aksjonen.

Nå er en ny dokumentarserie om massakren tilgjengelig hos NRK. I serien blir både overlevende israelske utøvere og terrorister som deltok intervjuet. Serien består av fire episoder på rundt 45 minutter hver.

OL i München skulle vise verden et nytt Tyskland, langt fra Hitlers OL i Berlin. I stedet ble det et mørkt kapittel i historien om internasjonal terrorisme.

– Dette med å være på tysk jord var vanskelig for israelere. Der ble vi ikke sett på som mennesker. De mente vi måtte utryddes, sier Esther Roth-Shahamorov, som var et av Israels store håp i München-OL, innledningsvis i dokumentaren.

En minneseremoni på flyplassen i Lod for ofrene for massakren, da de drepte kom tilbake til Israel fra Tyskland. Herfra ble kistene med de drepte fraktet til deres siste hvilested. (Foto: GPO)

Hennes trener Amitzur Shapira var en israelerne som ble drept.

– Palestinerne bestemte seg for å bruke OL, og det var vi som fikk unngjelde, sier den tidligere OL-deltakeren.

Fem av de palestinske terroristene som deltok i aksjonen ble drept, men noen overlevde. To av dem er intervjuet i serien.

– Jeg angrer ikke. Jeg kommer aldri til å angre. Jeg er stolt av det jeg har gjort. Får jeg sjansen igjen, er jeg klar, sier Mohammed Safady, en av terroristene som var med og drepte de israelske OL-deltakerne.

Serien vises både på NRK1 og NRK2, eller kan sees når som helst på NRK nett-TV: https://tv.nrk.no/serie/munchen-72-olympisk-terror

Ankie Spitzer ble enke bare 26 år gammel, da mannen Andrei Spitzer ble drept i massakren. Se vårt eksklusive intervju med henne her:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart