Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Flere angrep på israelske soldater

Palestinske terrorister avfyrte skudd mot en buss på motorvei 90 i Jordandalen 4. september 2022. (Foto: Flash90)
Elleve personer ble skadet i to skyteangrep søndag.

Sju personer ble skadet da palestinske terrorister skjøt mot en buss som fraktet israelske soldater langs en av hovedveiene i Jordandalen søndag. Seks av de skadde er soldater, en av dem alvorlig. Den sjuende skadde er en sivil bussjåfør. Hans tilstand blir beskrevet som moderat skadet.

En terrorcelle skal ha kjørt forbi bussen i en pickup og begynt å skyte mot bussen. Terroristene skal også ha forsøkt å sette bussen i brann.

– Soldater på bussen skjøt tilbake, som gjorde at terroristene stakk fra stedet, sier oberst Meir Biderman til Times of Israel.

To mistenkte ble pågrepet kort tid senere av israelske soldater og politi. Det ble funnet en rekke skytevåpen på stedet. De to pågrepne, slektninger fra Jenin på Vestbredden, er tatt inn til avhør hos sikkerhetstjenesten Shin Bet. En tredje mistenkt er fortsatt på frifot.

Senere søndag skjedde det et nytt angrep mot israelske soldater. Fire soldater ble skadet da væpnede palestinere begynte å skyte mot militærpost på Vestbredden. Ingen av soldatene skal ha blitt alvorlig skadet i angrepet.

De mistenkte stakk fra stedet etter angrepet og store styrker fra det israelske forsvaret leter nå etter dem. Blant annet skal forsvaret ha stengt av inngangen til en palestinsk by i nærheten i letingen etter terroristene.

Fredag ble en israelsk soldat knivstukket i Hebron, i tillegg har det vært mange episoder med steinkasting mot israelske biler på Vestbredden de siste dagene. En 39 år gammel mann ble moderat skadet etter å ha blitt truffet av steiner natt til søndag.

Situasjonen på Vestbredden har vært spent den siste tiden. Det israelske forsvaret har pågrepet flere hundre mistenkte terrorister. Israel har i flere måneder hatt en pågående antiterror-operasjon, etter flere dødelige terrorangrep mellom mars og mai som krevde 19 menneskeliv i Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart