Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Avverget stort terrorangrep i Tel Aviv

En palestinsk terrorist ble pågrepet ved det kjente klokketårnet i Jaffa. Han ble pågrepet før han rakk å utføre terrorangrepet. (Foto: Flash90)
To politibetjenter mente en person oppførte seg merkelig. Den mistanken avverget en massakre.

En palestiner som bar på et skytevåpen og to bomber ble arrestert av politiet i Jaffa torsdag 8. september. Mannen skal etter pågripelsen ha erkjent at han planla å begå et større terrorangrep i Tel Aviv.

Den pågrepne er en 19 år gammel mann fra Nablus på Vestbredden. Han hadde ikke tillatelse til å være i Israel, skriver Times of Israel.

Det var offiserer i politiets Yasam-enhet som fattet mistanke til mannen, som oppholdt seg ved klokketårnet i Jaffa, et kjent landemerke i byen. Denne enheten er spesialtrent til å oppdage mistenkelige oppførsel.

Under en ransakelse av mannen ble det funnet en Carl Gustav-lignende maskinpistol og to pipebomber fylt med spiker. Etter pågripelsen ble 19-åringen tatt hånd om av sikkerhetstjenesten Shin Bet for avhør.

Politisjef Kobi Shabtai sier tenåringen planla et stort terrorangrep. I tidlig avhør innrømmet den mistenkte at han var på vei til å utføre et angrep i Tel Aviv og at han så etter et overfylt sted å angripe.

– Han var ute etter å begå en massakre, sier politisjef Shabtai.

Han takker politibetjentene fra spesialenheten Yasam som «forhindret et stortstilt terrorangrep» ved å legge merke til den mistenkte.

Sharif Hasson, en av politibetjentene som var involvert i arrestasjonen, sier mannen ikke hadde noen sjanse «til å motsette seg arrest».

– Vi var i Jaffa da vi så en mistenkelig person. Vi stoppet ham og mens vi sjekket ham ut innrømmet han at han var i Israel ulovlig, at han ikke hadde noen papirer eller identifikasjon, sier en av politibetjentene som avverget en massakre. Han forteller videre om hva som skjedde:

– Han hadde en bag og det var noe metall som stakk ut. Bagen var veldig, veldig tung. Da vi sjekket bagen så vi at det var et våpen. Vi ga mannen beskjed om å legge seg ned på bakken og at han var arrestert.

Den mistenkte ble også arrestert i april i år, etter at han forsøkte å ta med seg en kniv inn på Tempelhøyden i Jerusalem. Da ble dømt til fire måneder i fengsel. Nå kan han forvente seg en lang fengselsstraff med påfølgende stor belønning fra palestinske myndigheters terrorlønn.

Ifølge politiet ble også andre mistenkte pågrepet i området. En av dem skal trolig ha kjørt den mistenkte til byen.

Israels statsminister Yair Lapid møtte senere Hasson og den andre politibetjenten, Mohabau Mengistu. Han takket dem for å ha avverget «et stort terrorangrep».

– Hele staten Israel takker dere for deres tapperhet. Dere reddet mange menneskeliv. Jeg vil ikke en gang tenke på hva som kunne skjedde om ikke dere var i området, sa statsministeren til de to politibetjentene.

Israels statsminister Yair Lapid med politibetjentene som avverget terrorangrepet, Mohabau Mengistu (t.v.) og Sharif Hasson. – Hele Israel takker dere for deres tapperhet, sier Lapid. (Foto: GPO)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart