Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelsk soldat drept i skyteangrep

Den 21 år gamle soldaten Ido Baruch (innfelt) ble skutt og drept tirsdag 11. oktober. (Foto: Flash90/IDF)
En ny terrorgruppe sier de står bak angrepet.

En israelsk soldat ble alvorlig skadet etter «drive-by»-skyting nær bosetningen Shavei Shomron på Vestbredden tirsdag 11. oktober. Det ble først opplyst at soldaten var moderat skadet, men tilstanden forverret seg på vei til sykehuset. Senere døde han av skadene.

Soldaten, som er identifisert som 21 år gamle Ido Baruch, ble truffet i overkroppen. Etter skytingen kjørte bilen med angriperne videre mot den palestinske landsbyen Dayr Sharaf. En ny palestinsk terrorgruppe, som kaller seg «Løvens hule», sier de stod bak skyteangrepet.

De truer samtidig med å utføre enda flere terrorangrep fremover.

Det har den siste tiden vært flere skyteangrep mot israelske sivile og soldater på Vestbredden og i Jerusalem. Lørdag ble den 18 år gamle soldaten Noa Lazar skutt og drept ved et sjekkpunkt i Øst-Jerusalem. Også en sivil vakt i 30-årene ble skutt i angrepet. Han er fortsatt innlagt på sykehus og tilstanden betegnes som alvorlig og ustabil.

Tall fra sikkerhetstjenesten Shin Bet viser at det i september var hele 34 skyteangrep på Vestbredden og i Jerusalem. Det er en økning på 47% i forhold til august, da det var 23 skyteangrep og en betydelig økning på 126% siden juli, da det var 15 skyteangrep.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart