Væpnede militante palestinere i begravelsen til fem medlemmer av terrorgruppen Løvens Hule i Nablus 25. oktober. (Foto: Flash90)

Terrorister frykter for sitt liv, overgir seg til palestinske sikkerhetsstyrker

Flere medlemmer av terrorgruppen Løvens Hule er den siste tiden drept eller arrestert av israelske styrker. Det har fått andre til å legge ned våpnene.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Fire medlemmer av den nye terrorgruppen «Løvens Hule» har overgitt seg selv til palestinske sikkerhetsstyrker. En av dem er Mahmoud al-Bana, en av terrorgruppens ledere, skriver avisen Jerusalem Post.

Senere skal også sju andre medlemmer av terrorgruppen ha overgitt seg, inkludert to av dem som var med og grunnla den.

Ifølge palestinske medier ble al-Bana skadet i et israelsk raid i Nablus tirsdag 25. oktober. I samme raidet ble fem medlemmer av gruppen drept, inkludert Wadee al-Houh, som var en av grunnleggerne og gruppas øverstkommanderende.

I tillegg ble et annen høytstående medlem av terrorgruppen, Tamer al-Kilani, drept i en eksplosjon i gamlebyen i Nablus to dager tidligere. Han ble drept da eksplosiver detonerte i det han gikk forbi en motorsykkel.

Frykt for sine egne liv skal ha gjort at al-Bana og de tre andre overga seg til de palestinske sikkerhetsstyrkene. Palestinske myndigheter vil overføre dem til sikkerhetsceller i fengslet i Jeriko.

Den nye terrorgruppen har den siste tiden opplevd mange tilbakeslag. I tillegg til at en av lederne ble drept og en bombefabrikk ble ødelagt, er også mange medlemmer blitt arrestert av israelske sikkerhetsstyrker.

Ifølge det israelske forsvaret skal «Løvens Hule» ha gjennomført en rekke skyteangrep mot israelske soldater og sivile de siste månedene. Terrorgruppen prøvde også å gjennomføre et større terrorangrep i Tel Aviv, men dette ble forhindret av to årvåkne israelske politimenn.

Stort oppbud av væpnede palestinere i begravelsen til fem medlemmer av Løvens hule. (Foto: Flash90)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart