Søk
Det er tydelig spor etter gatekampene mellom israelske soldater og palestinske terrorister i Nablus 25. oktober. (Foto: Flash90)

Lederen av ny terrorgruppe drept og bombefabrikken deres ødelagt av IDF

- Det vil ende bittert for alle dem som planlegger terror mot Israel, sier statsminister Yair Lapid.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Lederen av den nye terrorgruppen «Løvens hule» og fire andre høytstående medlemmer ble natt til tirsdag drept i kamper med israelske spesialsoldater under et raid i byen Nablus på Vestbredden.

Under raidet ble terrorgruppens bombefabrikk ødelagt. I tillegg til de fem drepte ble over 20 palestinere skadet, flere av dem alvorlig. Ingen israelske soldater skal ha blitt skadet i operasjonen, som førte til kraftig skuddveksling i gatene mellom soldatene og palestinske militante.

Ifølge palestinske medier skal det israelske forsvaret har skutt et panservernmissil mot en av bygningene hvor de væpnede terroristene holdt til. En bil skal også ha eksplodert i forbindelse med operasjonen, som skal ha ført til at en person ble drept, skriver Jerusalem Post.

De drepte er identifisert som Wadee al-Houh, som var øverstkommanderende i terrorgruppen Løvens hule, Mishaal Zahi Baghdadi (27), Hamdi Sharaf (35), Ali Antar (26) og Hamdi Qayyim (30).

Den israelske spesialstyrken, som bestod av medlemmer av politiets antiterrorenhet Yamam og medlemmer av sikkerhetstjenesten Shin Bet, raidet et gjemmested i Nablus som var terrorgruppens bombefabrikk.

– Israel vil aldri avskrekkes fra å gjøre det som trengs for vår sikkerhet. I det øyeblikket de skader oss, israelske soldater og israelske sivile, så vet at de at det kommer til å ende dårlige. De som planlegger terrorangrep mot Israel, deres skjebne vil ende bittert, sier statsminister Lapid.

Operasjonen, som ble basert på presis etterretning, skjedde mindre enn 48 timer etter at en annen høytstående medlem av terrorgruppen, Tamer al-Kilani, ble drept i en eksplosjon i gamlebyen i Nablus.

Selv om Israel ikke har kommentert denne hendelsen anklager palestinerne Israel for «likvidering». De hevder en kollaboratør festet eksplosiver på en motorsykkel som detonerte i det al-Kilani gikk forbi.

Skuelystne ser på motorsykkelen som eksploderte og drepte terroristen Tamer El Kayani 23. oktober. Kayani var medlem av den nye terrorgruppen Løvens hule og ble drept i en eksplosjon. (Foto: Flash90)

Den nye terrorgruppen Løvens hule (Lions Den) har stått bak en rekke terrorangrep mot israelske sivile og soldater de siste ukene. Blant annet stod de bak angrepet hvor den 21 år gamle stabssersjanten Ido Baruch ble skutt og drept.

Siden en terrorbølge mellom 22. mars og 5. mai, hvor 19 personer ble drept, har israelske soldater gjennomført mange raids mot mistenkte terrorister på Vestbredden. Det er særlig i byer som Jenin og Nablus at operasjonene har vært utført. I disse byene har de palestinske selvstyremyndighetene mer eller mindre mistet kontrollen, som har gjort at terrorister har fått fritt spillerom.

Israels forsvarsminister Benny Gantz sier de ikke vil tillate at byer på Vestbredden blir et fristed for terrorister som planlegger terror mot Israel. Han sier den israelske antiterror-operasjonen vil fortsette.

– Vi vil fortsette å handle mot alle som prøver å skade innbyggerne i Israel, uansett hvor det er og når det er nødvendig, sier Gantz.

Over 100 palestinere er blitt drept i kamper med israelske soldater i forbindelse med antiterror-operasjonene så langt i år. De aller fleste har vært væpnede militante, men også sivile som har havnet i kryssilden er blitt drept. Også flere israelske soldater har mistet livet, men de aller fleste operasjonene er gjennomført uten israelske dødsfall.

Flere terrorgrupper har lovet hevn etter nattens raid i Nablus.

Videoer i sosiale medier viser noen av de harde gatekampene:


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart