Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Lederen av ny terrorgruppe drept og bombefabrikken deres ødelagt av IDF

Det er tydelig spor etter gatekampene mellom israelske soldater og palestinske terrorister i Nablus 25. oktober. (Foto: Flash90)
- Det vil ende bittert for alle dem som planlegger terror mot Israel, sier statsminister Yair Lapid.

Lederen av den nye terrorgruppen «Løvens hule» og fire andre høytstående medlemmer ble natt til tirsdag drept i kamper med israelske spesialsoldater under et raid i byen Nablus på Vestbredden.

Under raidet ble terrorgruppens bombefabrikk ødelagt. I tillegg til de fem drepte ble over 20 palestinere skadet, flere av dem alvorlig. Ingen israelske soldater skal ha blitt skadet i operasjonen, som førte til kraftig skuddveksling i gatene mellom soldatene og palestinske militante.

Ifølge palestinske medier skal det israelske forsvaret har skutt et panservernmissil mot en av bygningene hvor de væpnede terroristene holdt til. En bil skal også ha eksplodert i forbindelse med operasjonen, som skal ha ført til at en person ble drept, skriver Jerusalem Post.

De drepte er identifisert som Wadee al-Houh, som var øverstkommanderende i terrorgruppen Løvens hule, Mishaal Zahi Baghdadi (27), Hamdi Sharaf (35), Ali Antar (26) og Hamdi Qayyim (30).

Den israelske spesialstyrken, som bestod av medlemmer av politiets antiterrorenhet Yamam og medlemmer av sikkerhetstjenesten Shin Bet, raidet et gjemmested i Nablus som var terrorgruppens bombefabrikk.

– Israel vil aldri avskrekkes fra å gjøre det som trengs for vår sikkerhet. I det øyeblikket de skader oss, israelske soldater og israelske sivile, så vet at de at det kommer til å ende dårlige. De som planlegger terrorangrep mot Israel, deres skjebne vil ende bittert, sier statsminister Lapid.

Operasjonen, som ble basert på presis etterretning, skjedde mindre enn 48 timer etter at en annen høytstående medlem av terrorgruppen, Tamer al-Kilani, ble drept i en eksplosjon i gamlebyen i Nablus.

Selv om Israel ikke har kommentert denne hendelsen anklager palestinerne Israel for «likvidering». De hevder en kollaboratør festet eksplosiver på en motorsykkel som detonerte i det al-Kilani gikk forbi.

Skuelystne ser på motorsykkelen som eksploderte og drepte terroristen Tamer El Kayani 23. oktober. Kayani var medlem av den nye terrorgruppen Løvens hule og ble drept i en eksplosjon. (Foto: Flash90)

Den nye terrorgruppen Løvens hule (Lions Den) har stått bak en rekke terrorangrep mot israelske sivile og soldater de siste ukene. Blant annet stod de bak angrepet hvor den 21 år gamle stabssersjanten Ido Baruch ble skutt og drept.

Siden en terrorbølge mellom 22. mars og 5. mai, hvor 19 personer ble drept, har israelske soldater gjennomført mange raids mot mistenkte terrorister på Vestbredden. Det er særlig i byer som Jenin og Nablus at operasjonene har vært utført. I disse byene har de palestinske selvstyremyndighetene mer eller mindre mistet kontrollen, som har gjort at terrorister har fått fritt spillerom.

Israels forsvarsminister Benny Gantz sier de ikke vil tillate at byer på Vestbredden blir et fristed for terrorister som planlegger terror mot Israel. Han sier den israelske antiterror-operasjonen vil fortsette.

– Vi vil fortsette å handle mot alle som prøver å skade innbyggerne i Israel, uansett hvor det er og når det er nødvendig, sier Gantz.

Over 100 palestinere er blitt drept i kamper med israelske soldater i forbindelse med antiterror-operasjonene så langt i år. De aller fleste har vært væpnede militante, men også sivile som har havnet i kryssilden er blitt drept. Også flere israelske soldater har mistet livet, men de aller fleste operasjonene er gjennomført uten israelske dødsfall.

Flere terrorgrupper har lovet hevn etter nattens raid i Nablus.

Videoer i sosiale medier viser noen av de harde gatekampene:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart