Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Soldat drept i harde kamper i Jenin

Væpnede palestinere skyter mot israelske soldater i byen Jenin den 13. mai 2022. Kampene pågikk i fire timer. (Foto: Flash90)
Væpnede palestinere skjøt «flere tusen skudd» mot israelske soldater. - Vi har aldri opplevd lignende.

En svært erfaren anti-terror offiser ble drept i harde kamper med væpnede palestinere i byen Jenin på Vestbredden fredag 13. mai. Den 47 år gamle sersjantmajoren Noam Raz ble skadet i kampene som varte i fire timer og ble fraktet til sykehus i Haifa, hvor han døde av skadene.

Raz vervet seg til forsvaret i 1999 og har tjenestegjort 23 år i antiterror-enheten Yamam. Det israelske politiet sier i en uttalelse at han var en «modig, profesjonell og ydmyk soldat». 47-åringen skal ha deltatt i «hundrevis av antiterror-operasjoner» og bidratt til å redde utallige liv.

Han etterlater seg en kone og seks barn, skriver avisen Jerusalem Post.

Ifølge det israelske forsvaret skal offiseren ha blitt skutt i ryggen mens de israelske soldatene forlot byen under særdeles kraftig beskytning.

Jenin, byen hvor Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt og drept under uklare omstendigheter, har de siste årene blitt et rede for palestinske terrorisme. Selv om palestinske myndigheter har ansvaret for sikkerheten i byen, er det væpnede palestinske grupperinger som regjerer i gatene. Myndighetene ser ut til å ha mistet kontrollen.

En terrorist forskanset seg i dette huset. Huset fikk store skader etter harde kamper. (Foto: Flash90)

De siste ukene har de vært en rekke terrorangrep i Israel. 19 personer er blitt drept. Flere av terroristene har kommet fra Jenin. Derfor har det israelske forsvaret de siste ukene gjennomført flere raids i byen, for å arrestere terrormistenkte. Under raidet fredag, hvor den israelske soldaten ble drept, skal det ha oppstått svært harde kamper.

– Jeg har opplevd det meste gjennom de siste 20 årene, men det var tusenvis av kuler som ble skutt mot oss og våre biler denne morgenen. Det er ikke mulig å beskrive det, sier en ikke navngitt IDF-offiser.

13 væpnede palestinere ble skadet i sammenstøtene. To av dem dem alvorlig og fem moderat. En av de hardest skadde får behandling på israelsk sykehus. Som svar har terrorgruppen Palestinsk islamsk jihad oppfordret palestinere «til å ta til gatene», ifølge palestinske medier.

Målet med fredagens operasjon var å arrestere terroristen Mahmoud al-Deb’i, medlem av Palestnisk islamsk jihad. Sikkerhetstyrkene skal ha omringet to boliger i området for å presse al-Deb’i til å overgi seg.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart