Væpnede palestinere skyter mot israelske soldater i byen Jenin den 13. mai 2022. Kampene pågikk i fire timer. (Foto: Flash90)

Soldat drept i harde kamper i Jenin

Væpnede palestinere skjøt «flere tusen skudd» mot israelske soldater. - Vi har aldri opplevd lignende.

En svært erfaren anti-terror offiser ble drept i harde kamper med væpnede palestinere i byen Jenin på Vestbredden fredag 13. mai. Den 47 år gamle sersjantmajoren Noam Raz ble skadet i kampene som varte i fire timer og ble fraktet til sykehus i Haifa, hvor han døde av skadene.

Raz vervet seg til forsvaret i 1999 og har tjenestegjort 23 år i antiterror-enheten Yamam. Det israelske politiet sier i en uttalelse at han var en «modig, profesjonell og ydmyk soldat». 47-åringen skal ha deltatt i «hundrevis av antiterror-operasjoner» og bidratt til å redde utallige liv.

Han etterlater seg en kone og seks barn, skriver avisen Jerusalem Post.

Ifølge det israelske forsvaret skal offiseren ha blitt skutt i ryggen mens de israelske soldatene forlot byen under særdeles kraftig beskytning.

Jenin, byen hvor Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble skutt og drept under uklare omstendigheter, har de siste årene blitt et rede for palestinske terrorisme. Selv om palestinske myndigheter har ansvaret for sikkerheten i byen, er det væpnede palestinske grupperinger som regjerer i gatene. Myndighetene ser ut til å ha mistet kontrollen.

En terrorist forskanset seg i dette huset. Huset fikk store skader etter harde kamper. (Foto: Flash90)

De siste ukene har de vært en rekke terrorangrep i Israel. 19 personer er blitt drept. Flere av terroristene har kommet fra Jenin. Derfor har det israelske forsvaret de siste ukene gjennomført flere raids i byen, for å arrestere terrormistenkte. Under raidet fredag, hvor den israelske soldaten ble drept, skal det ha oppstått svært harde kamper.

– Jeg har opplevd det meste gjennom de siste 20 årene, men det var tusenvis av kuler som ble skutt mot oss og våre biler denne morgenen. Det er ikke mulig å beskrive det, sier en ikke navngitt IDF-offiser.

13 væpnede palestinere ble skadet i sammenstøtene. To av dem dem alvorlig og fem moderat. En av de hardest skadde får behandling på israelsk sykehus. Som svar har terrorgruppen Palestinsk islamsk jihad oppfordret palestinere «til å ta til gatene», ifølge palestinske medier.

Målet med fredagens operasjon var å arrestere terroristen Mahmoud al-Deb’i, medlem av Palestnisk islamsk jihad. Sikkerhetstyrkene skal ha omringet to boliger i området for å presse al-Deb’i til å overgi seg.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart