Selv med rakettforsvar blir boliger i byen Sderot til tider truffet av raketter fra Gazastripen. Denne boligen ble totalskadet etter et rakettangrep 15. mai 2021. På grunn av et effektivt varslingssystem og bomberom blir ikke like mange fysisk skadet som før. Tidligere fikk man ingen forvarsel før rakettene eksploderte. (Foto: Flash90)

Første offeret for Gaza-rakettene blir nå offiser i det israelske forsvaret

Shila Naamat var bare ett år og åtte måneder da han ble skadet for livet av en rakett fra Gazastripen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Shila Naamat var bare ett år og åtte måneder gammel da en rakett fra Gazastripen traff hjemmet hans i byen Sderot i Sør-Israel i mars 2002. Splinter fra raketten traff den da lille gutten, som lekte på balkongen da prosjektilet landet. Han ble fraktet til sykehus med moderate skader.

Israelske aviser trykket bilder av den lille skadde gutten full av blod.

Naamat var den første sivile i Sderot som ble truffet av en rakett fra den palestinske enklaven. Siden er det avfyrt over 25.000 flere raketter mot det sørlige Israel. Sderot, som ligger like ved Gaza, er hardest rammet. Det tar bare sekunder fra en rakett avfyres til den lander i denne byen.

Tilbake i 2002 var det ikke trygge områder og bomberom på alle kanter av den bombaderte byen, slik det er i dag. Det var ingen rakettalarm eller rakettforsvar. Innbyggerne levde med en konstant rakett-trussel.

Enhver Qassam-rakett som ble avfyrt fra Gazastripen mot Sderot i de første årene hadde fatale og destruktive konsekvenser. Innbyggerne i Sderot og andre lokalsamfunn nær grensen mot Gaza ble tvunget til å venne seg til en ny hverdag – som dessverre også er en realitet i dag.

Naamat fikk et stort sår i beinet som følge av rakettangrepet. Han fikk montert metall i beinet, noe som har fulgt ham hele livet. Til tross for skadene bestemte han seg tidlig for at det ikke skulle stoppe ham. Tvert imot ga skaden ham til slutt den nødvendige drivkraften til å nå et av sine mål – å bli offiser i det israelske forsvaret, skriver Yedioth Ahronot.

– Offiserutdanningen betyr mye for meg. Jeg har lært mye om IDF, det israelske samfunnet og naturligvis sikkerhetssystemet. Jeg har flere ambisjoner og vil ikke la skaden stoppe meg. Jeg ønsker å nå en ledende stilling i forsvaret og i fremtiden gjøre noe innen offentlig tjeneste, spesielt for den israelske periferien, sier Naamat til avisen.

(MIFF har ikke tillatelse til å bruke bildene av Naamat, men klipp på lenken til Yedioth Ahronot over for å se bildene av ham som liten og i dag)

– Meg og min fetter, som er en offiser i det israelske luftforsvaret, jobber med ungdomsrådet i Sderot for å åpne opp veien for unge mennesker fra Sderot til å få viktige og ledende stillinger i det israelske forsvaret.

Naamat er snart ferdig med offiserutdanningen, men problemer med en muskel i det ødelagte beinet gjør at han må gjennom en ny operasjon. Etter operasjonen vil han returnere til militærtjenesten igjen.

– Jeg håper å komme raskt tilbake etter operasjonen og begynne min periode som offiser. Jeg klarte å overvinne skadene da jeg bare var småbarn, så jeg skal definitivt klarte det denne gangen også, sier han.

To israelske kvinner ser på solnedgangen fra Sderot. I bakgrunnen ser man Gazastripen. Avstanden mellom Sderot og Gaza er svært liten, som har gjort Sderot svært utsatt for rakettangrep. (Foto: Flash90)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart