Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kvinne (20) alvorlig skadet i bilterror

En israelsk kvinne ble alvorlig skadet i bilterror på Vestbredden 29. november 2022. (Foto: Flash90)
En palestiner kjørte på en 20 år gammel israelsk kvinne langs veien. Politiet mistenker terrorisme.

En 20 år gammel israelsk kvinne ble alvorlig skadet i en påkjørsel på Vestbredden, ikke langt fra Jerusalem, tirsdag 29. november. Politiet mener kvinnen ble påkjørt med vilje i det som trolig var et terrorangrep.

Kvinnen ble etter påkjørselen fraktet til sykehuset Shaare Zedek i Jerusalem med store hodeskader, skriver avisen Jerusalem Post.

Det israelske forsvaret bekreftet senere at kvinnen var soldat.

Angriperen er identifisert som den 45 år gamle palestineren Rani Mamoun Fayz Abu Ali, en fembarnsfar fra byen Beitunia. Ifølge den israelske nyhetskanalen Kan hadde 45-åringen tillatelse til å jobbe i israelske bosetninger på Vestbredden.

Overvåkingsbilder av angrepet viser hvordan mannen, som kjører en moderne sort SUV, snur når han ser kvinnen som går fra en parkeringsplass til et fortau. Med full fart kjører han inn i kvinnen på fortauet, før han kjører gjennom en liten hage og stikker fra stedet. Etter en kort politijakt ble han skutt av politiet. Han døde senere av skadene.

Angrepet skjer i en tid med høy spenning på Vestbredden. Siden mars er over 2500 terrormistenkte pågrepet og 500 terrorangrep avverget i en pågående antiterror-operasjon. Til tross for at mange angrep er avverget er 31 personer drept i terror i Israel og på Vestbredden siden nyttår.

Bilen som tilhører den angivelige angriperen. Han hadde arbeidstillatelse i israelske bosetninger.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart