Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Arrestasjonene på Vestbredden har avverget rundt 500 terrorangrep

Israelske soldater under en arrestasjon på Vestbredden 3. november 2022. (Foto: Det israelske forsvaret)
Over 2500 mistenkte er pågrepet i løpet av den flere måneder lange antiterror-operasjonen.

Ifølge israelsk etterretning har det israelske forsvaret avverget rundt 500 terrorangrep så langt i år, i forbindelse med en flere måneder lang pågående antiterror-operasjon på Vestbredden, skriver Times of Israel.

Antiterror-operasjonen startet etter en bølge av terrorangrep mellom 22. mars og 5. mai, hvor 19 personer ble drept og titalls skadet i Israel.

Først ble fire personer drept i Beer Sheva 22. mars, før to ble drept i et annet angrep få dager senere. 30. mars ble fem personer skutt og drept i byen Bnei Brak, før tre personer drept etter barskyting i Tel Aviv 7. april. Og under feiringen av den israelske nasjonaldagen 5. mai ble tre drept i et kniv- og økseangrep. 16 barn mistet sine fedre i dette angrepet.

I tillegg til de drepte ble flere titalls personer skadet i angrepene. Ikke siden 2006 hadde så mange israelere blitt drept i terror på så kort tid. Angrepene gjorde at det israelske forsvaret startet en større antiterror-operasjon. Flere av angriperne kom fra Jenin og Nablus på Vestbredden, byer hvor palestinske terrorgrupper har fått et større fotfeste.

Ifølge det israelske forsvaret er over 2500 terrormistenkte blitt pågrepet på Vestbredden siden slutten av mars. Det israelske forsvaret har flere ganger blitt møtt med kraftig beskytning i forbindelse med arrestasjonene. Det har til tider utviklet seg til harde gatekamper.

Store mengder våpen og ammunisjon er beslaglagt. Dette er fra en operasjon i august. (Foto: IDF)

Over 130 palestinere er drept i kampene. De fleste har vært væpnede militante, men også sivile som har havnet i skuddlinjen har dødd. Også israelske soldater har mistet livet i kampene. Minst 250 våpen og åtte millioner kroner i kontanter er blitt beslaglagt under operasjonene.

Til tross for den pågående antiterror-operasjonen har ikke det israelske forsvaret klart å forhindre alle terrorangrep. I tillegg til terrorbølgen mellom 22. mars og 5. mai har det vært en rekke andre terrorangrep mot israelere i Israel og på Vestbredden. Totalt er 31 mennesker blitt drept i palestinsk terror siden nyttår. De aller flest har vært sivile.

Senest i forrige uke ble to personer drept og 22 skadet da to bomber gikk av ved to busstopp nær Jerusalem midt i morgenrushet. Uken før ble tre drept og tre alvorlig skadet i et terrorangrep på Vestbredden.

Den palestinske terroren og dine penger

På skolene til palestinske selvstyremyndigheter blir elevene indoktrinert til hat og jihad. Palestinske myndigheter gjør det klart for barna, gjennom skole og medier, at det er forventet at de kjemper og ofrer sitt livPalestinske barn blir opplært til at de ikke er skapt for glede, men martyrdød. Palestinske mindreårige vet at de selv og deres familie vil bli rikelig økonomisk belønnet og æret dersom de gjennomfører terror.

Belønningssystemet for terror som praktiseres i «Palestina» er skalert. Jo mer alvorlig terror du er dømt for, og dermed jo lengre fengselsstraff du har sonet i Israel, jo høyere lønn får du utbetalt i soningstiden og også etter at du er blitt løslatt. De verste terroristene får dermed mest betalt, med mange ganger høyere lønn enn vanlige ansatte i palestinske myndigheter, som for eksempel politi eller lærere.

Gjennom Norges generelle budsjettstøtte til palestinerne er vi med på å finansiere både opplæringen i jihad og belønningssystemet for terror.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart