Venner og familie i begravelsen til terrorofferet Tadasa Tashume Ben Ma'ade søndag 27. november. (Foto: Flash90)

Terrorbombene krevde sitt andre offer

Tadese Tashume Ben Ma’ada ble hardt skadet av en bombe i Jerusalem. I helgen døde han av skadene.

Terrorbombene ved to busstopp i utkanten av Jerusalem 23. november har nå krevd sitt andre offer. 50 år gamle Tadese Tashume Ben Ma’ada, som ble kritisk skadet i angrepet, døde i helgen av skadene han pådro seg, skriver Times of Israel.

Søndag ble 50-åringen begravet med hundrevis av venner, familie og bekjente til stede. Ben Ma’ada emigrerte fra Etiopia til Israel for 21 år siden og etterlater seg en kone og seks barn. Han var svært aktiv i det jødisk-etiopiske miljøet. I begravelsen ble han hyllet av sine venner.

– Tadese forlot hjemmet sitt om morgenen og trodde ikke at noe slikt skulle skje. Plutselig var han kritisk skadet i et terrorangrep, som han senere skulle dø av. Vi ber om at morderne blir tatt og at rettferdighet skjer. Vi håper at IDF og politiet vil gjenopprette sikkerheten, sier fetteren til den drepte, som talte på vegne av familien.

Foreløpig er ingen pågrepet etter terrorangrepet. Det var trolig bare én terrorist som utplasserte bombene, men politiet tror en organisert terrorcelle var med og planla angrepet. Bombene var avanserte.

Dobbeltangrepet i Jerusalem drepte to og skadet 22 andre. Det andre offeret var 16 år gamle Aryeh Schupak. Bombene, som gikk av midt i morgenrushet, var plassert ved travle busstopp og var fylt med splinter for å maksimere skadeomfanget på mennesker i nærheten.

Elhanan Biton, som ble alvorlig skadet, ble i helgen utskrevet fra sykehuset. Han satt på siden av sin venn Aryeh da bomben gikk av.

Elhanan Biton (nummer to fra høyre) satt på siden av sine gode venn Aryeh Schupak da bomben gikk av. Schupak ble drept mens Biton ble alvorlig skadet. Nå er han utskrevet fra sykehus. (Foto: Sykehuset)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart