Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Terrorbombene krevde sitt andre offer

Venner og familie i begravelsen til terrorofferet Tadasa Tashume Ben Ma'ade søndag 27. november. (Foto: Flash90)
Tadese Tashume Ben Ma’ada ble hardt skadet av en bombe i Jerusalem. I helgen døde han av skadene.

Terrorbombene ved to busstopp i utkanten av Jerusalem 23. november har nå krevd sitt andre offer. 50 år gamle Tadese Tashume Ben Ma’ada, som ble kritisk skadet i angrepet, døde i helgen av skadene han pådro seg, skriver Times of Israel.

Søndag ble 50-åringen begravet med hundrevis av venner, familie og bekjente til stede. Ben Ma’ada emigrerte fra Etiopia til Israel for 21 år siden og etterlater seg en kone og seks barn. Han var svært aktiv i det jødisk-etiopiske miljøet. I begravelsen ble han hyllet av sine venner.

– Tadese forlot hjemmet sitt om morgenen og trodde ikke at noe slikt skulle skje. Plutselig var han kritisk skadet i et terrorangrep, som han senere skulle dø av. Vi ber om at morderne blir tatt og at rettferdighet skjer. Vi håper at IDF og politiet vil gjenopprette sikkerheten, sier fetteren til den drepte, som talte på vegne av familien.

Foreløpig er ingen pågrepet etter terrorangrepet. Det var trolig bare én terrorist som utplasserte bombene, men politiet tror en organisert terrorcelle var med og planla angrepet. Bombene var avanserte.

Dobbeltangrepet i Jerusalem drepte to og skadet 22 andre. Det andre offeret var 16 år gamle Aryeh Schupak. Bombene, som gikk av midt i morgenrushet, var plassert ved travle busstopp og var fylt med splinter for å maksimere skadeomfanget på mennesker i nærheten.

Elhanan Biton, som ble alvorlig skadet, ble i helgen utskrevet fra sykehuset. Han satt på siden av sin venn Aryeh da bomben gikk av.

Elhanan Biton (nummer to fra høyre) satt på siden av sine gode venn Aryeh Schupak da bomben gikk av. Schupak ble drept mens Biton ble alvorlig skadet. Nå er han utskrevet fra sykehus. (Foto: Sykehuset)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart