Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

16 år gammel terroroffer begravet

16 år gamle Aryeh Shtsupak ble begravet onsdag. Han tilhørte det ultraortodokse miljøet. (Foto: Flash90)
Det var trolig bare én terrorist som utplasserte bombene i Jerusalem onsdag, men politiet tror en organisert terrorcelle var med og planla angrepet.

Etterforskningen etter terrorangrepet i Jerusalem onsdag morgen tyder på at det var samme terroristen som utplasserte begge de to bombene. En bombe ble plassert ved et busstopp ved Givat Shaul i den vestlige delen av Jerusalem og en bombe ble plassert ved Ramot i den østlige delen av hovedstaden, skriver Jerusalem Post.

Den første bomben som ble utplassert ved Givat Shaul skal ha vært den kraftigste og inneholdt metallsplinter for å maksimere skadeomfanget. Det var denne bomben som drepte 16 år gamle Aryeh Shtsupak og skadet 18 andre, flere av dem alvorlig og kritisk. 16-åringen var syk og skulle egentlig holde seg hjemme, men valgte likevel å dra til skolen.

16-åringen ble begravet i Jerusalem onsdag ettermiddag.

Faren til en av de hardt skadde sier at sønnen har fått splinter i hodeskallen. Disse kan ikke fjernes, siden de ligger inntil en blodåre.

Den andre bomben hadde mindre sprengkraft og forårsaket ikke like store skader på mennesker og omgivelser som den første. Totalt ble 22 mennesker skadet av de to bombene, som gikk av i midt i morgenrushet.

Terroristen skal først ha satt fra seg en bag med bombe ved et populært busstopp i Givat Shaul ved inngangen til Jerusalem før han kjørte med elsparkesykkel videre til Ramot. Der skal han ha utplassert den andre bagen med eksplosiver. Bombene ble gjemt bak busskur og i en busk.

Selv om politiet tror det bare var én person som utplasserte bombene, så mistenker de at det er en større terrorcelle som står bak angrepet. Bombene skal ha vært av høy kvalitet og ble detonert på avstand. Terroristen skal trolig ha fulgt med på busstoppene fra avstand og avfyrt bombene da det var mange mennesker til stede.

En av de overlevende etter angrepet skal ha sett en mann som stod og fotograferte busstoppet. Han forsvant like før eksplosjonen. Politiet tror at terroristen skal ha hatt god kjennskap til området.

Bomber mot busser, busstopp og offentlige steder var kjennemerket til palestinsk terrorisme under Den andre intifada fra 2000 til 2005, men det er mange år siden Jerusalem har vært rammet av et slikt angrep.

Politi og sikkerhetsstyrker ved et av åstedene etter terrorangrepet 23. november. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart