Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Terrorbomber gikk av i Jerusalem

Minst en person ble drept og 22 skadet i to bombeangrep i utkanten av Jerusalem onsdag morgen. (Foto: Flash90)
Minst en person er drept og 22 skadet. Det er mange år siden Israel opplevde et slikt angrep.

Onsdag morgen var det to eksplosjoner ved to busstopp ved inngangen til Jerusalem. En person er foreløpig rapportert omkommet. Minst 22 personer er skadet, flere alvorlig, ifølge politiet og helsepersonell.

Politiet sier det dreier seg om et terrorangrep, skriver Times of Israel.

Den første bomben gikk av ved Givat Shaul like etter klokken 07.00 israelsk tid, et tidspunkt hvor svært mange pendler med bussen inn til byen. Atten mennesker ble skadet i denne bomben. To ble kritisk skadet og to alvorlig skadet. En av de kritisk skadde døde senere på sykehus.

Den drepte er senere identifisert som 16 år gamle Aryeh Shtsupak.

En annen bombe gikk av rundt en halvtime senere ved Ramot, en annen travel inngangsport til Jerusalem. Her ble flere personer lettere skadet av splinter. Flere ble også tatt med til sykehus med sjokkskader.

Eksplosjonene ble trolig forårsaket av sprengstoff som ble lagt igjen i bagger på busstoppene. Bombene, som ble detonert på avstand, skal ha vært fylt med splinter for å gjøre maksimal skade. Politisjef Kobi Shabtai sier det trolig dreier seg om flere angripere. Det er mange år siden Israel har vært rammet av et større koordinert bombeangrep av denne typen.

– Denne typen angrep er noe vi ikke har sett på mange år, sier Shabtai.

Tydelig spor på en buss etter flere bomber gikk av i Jerusalem i morgentimene. (Foto: Flash90)

Han oppfordrer befolkningen til å være oppmerksom på mistenkelige pakker og sier at politiet søker i byen etter potensielt flere bomber. Også i resten av landet er sikkerheten styrket etter onsdagens angrep.

De palestinske terrorgruppene Hamas og Islamsk Jihad hyller begge angrepet, men ingen har foreløpig sagt at de står bak det.

Siden begynnelsen på året har 29 personer blitt drept i palestinske terrorangrep i Israel og på Vestbredden. Under en terrorbølge mellom 22. mars og 5. mai ble 19 personer drept i Israel. Siden har Israel hatt en pågående antiterror-operasjon mot terrorelementer på Vestbredden.

Over 2000 terrormistenkte er pågrepet så langt i år. Israelske styrker har opplevd stor motstand i forbindelse med arrestasjonene, som har ført til gatekamper mellom israelske soldater og militante palestinere. Over 130 palestinere er drept i kampene. De fleste har vært væpnede militante, men også sivile som har havnet i skuddlinjen er blitt drept. Også israelske soldater har mistet livet i kampene.

Den palestinske terroren og dine penger

På skolene til palestinske selvstyremyndigheter blir elevene indoktrinert til hat og jihad. Palestinske myndigheter gjør det klart for barna, gjennom skole og medier, at det er forventet at de kjemper og ofrer sitt livPalestinske barn blir opplært til at de ikke er skapt for glede, men martyrdød. Palestinske mindreårige vet at de selv og deres familie vil bli rikelig økonomisk belønnet og æret dersom de gjennomfører terror.

Belønningssystemet for terror som praktiseres i «Palestina» er skalert.Jo mer alvorlig terror du er dømt for, og dermed jo lengre fengselsstraff du har sonet i Israel, jo høyere lønn får du utbetalt i soningstiden og også etter at du er blitt løslatt. De verste terroristene får dermed mest betalt, med mange ganger høyere lønn enn vanlige ansatte i palestinske myndigheter, som for eksempel politi eller lærere.

Gjennom Norges generelle budsjettstøtte til palestinerne er vi med på å finansiere både opplæringen i jihad og belønningssystemet for terror.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart