Søk
Minst en person ble drept og 22 skadet i to bombeangrep i utkanten av Jerusalem onsdag morgen. (Foto: Flash90)

Terrorbomber gikk av i Jerusalem

Minst en person er drept og 22 skadet. Det er mange år siden Israel opplevde et slikt angrep.

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1200 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Onsdag morgen var det to eksplosjoner ved to busstopp ved inngangen til Jerusalem. En person er foreløpig rapportert omkommet. Minst 22 personer er skadet, flere alvorlig, ifølge politiet og helsepersonell.

Politiet sier det dreier seg om et terrorangrep, skriver Times of Israel.

Den første bomben gikk av ved Givat Shaul like etter klokken 07.00 israelsk tid, et tidspunkt hvor svært mange pendler med bussen inn til byen. Atten mennesker ble skadet i denne bomben. To ble kritisk skadet og to alvorlig skadet. En av de kritisk skadde døde senere på sykehus.

Den drepte er senere identifisert som 16 år gamle Aryeh Shtsupak.

En annen bombe gikk av rundt en halvtime senere ved Ramot, en annen travel inngangsport til Jerusalem. Her ble flere personer lettere skadet av splinter. Flere ble også tatt med til sykehus med sjokkskader.

Eksplosjonene ble trolig forårsaket av sprengstoff som ble lagt igjen i bagger på busstoppene. Bombene, som ble detonert på avstand, skal ha vært fylt med splinter for å gjøre maksimal skade. Politisjef Kobi Shabtai sier det trolig dreier seg om flere angripere. Det er mange år siden Israel har vært rammet av et større koordinert bombeangrep av denne typen.

– Denne typen angrep er noe vi ikke har sett på mange år, sier Shabtai.

Tydelig spor på en buss etter flere bomber gikk av i Jerusalem i morgentimene. (Foto: Flash90)

Han oppfordrer befolkningen til å være oppmerksom på mistenkelige pakker og sier at politiet søker i byen etter potensielt flere bomber. Også i resten av landet er sikkerheten styrket etter onsdagens angrep.

De palestinske terrorgruppene Hamas og Islamsk Jihad hyller begge angrepet, men ingen har foreløpig sagt at de står bak det.

Siden begynnelsen på året har 29 personer blitt drept i palestinske terrorangrep i Israel og på Vestbredden. Under en terrorbølge mellom 22. mars og 5. mai ble 19 personer drept i Israel. Siden har Israel hatt en pågående antiterror-operasjon mot terrorelementer på Vestbredden.

Over 2000 terrormistenkte er pågrepet så langt i år. Israelske styrker har opplevd stor motstand i forbindelse med arrestasjonene, som har ført til gatekamper mellom israelske soldater og militante palestinere. Over 130 palestinere er drept i kampene. De fleste har vært væpnede militante, men også sivile som har havnet i skuddlinjen er blitt drept. Også israelske soldater har mistet livet i kampene.

Den palestinske terroren og dine penger

På skolene til palestinske selvstyremyndigheter blir elevene indoktrinert til hat og jihad. Palestinske myndigheter gjør det klart for barna, gjennom skole og medier, at det er forventet at de kjemper og ofrer sitt livPalestinske barn blir opplært til at de ikke er skapt for glede, men martyrdød. Palestinske mindreårige vet at de selv og deres familie vil bli rikelig økonomisk belønnet og æret dersom de gjennomfører terror.

Belønningssystemet for terror som praktiseres i «Palestina» er skalert.Jo mer alvorlig terror du er dømt for, og dermed jo lengre fengselsstraff du har sonet i Israel, jo høyere lønn får du utbetalt i soningstiden og også etter at du er blitt løslatt. De verste terroristene får dermed mest betalt, med mange ganger høyere lønn enn vanlige ansatte i palestinske myndigheter, som for eksempel politi eller lærere.

Gjennom Norges generelle budsjettstøtte til palestinerne er vi med på å finansiere både opplæringen i jihad og belønningssystemet for terror.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart