Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nå skal flere få lov til å bære våpen

En kvinne er interessert i å kjøpe våpen 1. februar 2022 etter flere terrorangrep den siste tiden. (Foto: Flash90)
Israels nasjonale sikkerhetsminister vil at flere privatpersoner skal få lov til å bære skytevåpen.

Israels nasjonale sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir har kunngjort en reform som skal gi en kraftig økning i private våpenlisenser i Israel.

Målet er at antallet ansatte i departementet som behandler søknader om våpenlisens nesten skal dobles. I tillegg skal åpningstidene økes. Det skal også bli lettelser i søknadsprosessen, skiver Jerusalem Post.

Etter planen skal det medføre flere tusen nye våpenlisenser i måneden.

I dag må dem som søker om våpenlisens gjennom et kort intervju med det nasjonale sikkerhetsdepartementet for å avgjøre om de er skikket til å bære våpen, men det er lang kø for å komme inn til dette intervjuet.

Ben-Gvir ønsker at dem som er medlemmer av sikkerhetsstyrkene, det vil si IDF-offiserer, politifolk, grensepolitiet, Shin bet og Mossad-agenter og brannmenn skal slippe å måtte gjennomføre et slikt intervju.

De vil fortsatt måtte gjennom en søknadsprosess som tidligere.

Målet er at departementet skal spare tid og ressurser, så andre søknader kan behandles raskere. Det er fortsatt over 17.000 søknader fra 2022 som venter på å bli behandlet. Over 10.000 venter på å bli intervjuet.

Den nasjonale sikkerhetsministeren sier reformen er et svar på terrorangrepene den siste tiden. Forrige fredag ble sju mennesker drept av en palestinsk terrorist utenfor en synagoge i Jerusalem. Dagen etter ble en far og sønn skutt av en 13 år gammel terrorist ved Gamlebyen.

– To hendelser i helgen viste forskjellen når sivile har våpen eller ikke våpen. Til vår store sorg ble sju jøder massakrert i Neveh Ya’akoc, mens vi kan glede oss over at en sivilperson hadde sitt private våpen og raskt klarte å nøytralisere terroristen i det andre angrepet, sier Ben-Gvir.

I angrepet utenfor Gamlebyen i Jerusalem hadde en av personene som ble skutt et privat skytevåpen, så han klarte å skyte og stanse terroristen før han skadet flere. Det var flere personer i følget som ble beskutt, også barn, så uten skytevåpenet kunne angrepet endt enda mer tragisk.

– Dette er et utmerket eksempel på hvorfor det er nødvendig og viktig at innbyggerne har våpen, og vi har et ansvar for å fremskynde denne prosessen og kutte ned på byråkratiet, for våre barn og livene til oss alle, sier han.

I løpet av 2022 ble 32 personer drept i terrorangrep i Israel.

17.000 israelere har søkt om våpentillatelse og venter på at søknaden skal bli behandlet. (Foto: Flash90)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart