Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Asher (14) ble terrorens yngste offer

Venner og familie i begravelsen til 14 år gamle Asher Natan, som ble drept i terrorangrepet 27. januar. (Foto: Flash90)
Fredagens terrorangrep ble det dødeligste i Israel på over ti år. Ofrene er i alderen fra 14 til 68 år.

Alle de sju ofrene etter terrorangrepet i Jerusalem fredag 27. januar er nå navngitt. Ofrene er fra 14 til 68 år gamle, skriver Times of Israel.

Det var fredag kveld at en terrorist gikk til angrep i nabolaget Neve Ya’akov i Øst-Jerusalem. Etter å ha skutt en eldre kvinne og en person på scooter gikk terroristen til angrep på en gruppe mennesker utenfor en lokal synagoge. Terroristen ble senere skutt og drept av politiet.

De som ble drept i terrorangrepet var 14 år gamle Asher Natan, llya Sosansky (26), ekteparet Natali (45) og Eli (48) Mizrahi, Rafael Ben Eliyahu (56), Shaul Hai (68) og Irina Korolova. Sistnevnte var ukrainsk statsborger. Det bekrefter Ukrainas president Volodymyr Zelensky.

– Vi deler Israels smerte etter terrorangrepene i Jerusalem. Blant ofrene er det en ukrainsk kvinne. Vi kondolerer til ofrenes familier. Terroren ble på kynisk vis utført på den internasjonale minnedagen for holocaust. Terror har ingen plass i dagens verden. Verken i Israel eller i Ukraina, sier president Zelensky.

Også i terrorangrepet i Bnei Brak i mars 2022 ble to ukrainere drept.

Irina Korolova, Shaul Hai (68), Asher Natan (14), Rafael Ben Eliyahu (56), llya Sosansky (26) og ekteparet Natali (45) og Eli (48) Mizrahi ble drept i terrorangrepet i Jerusalem fredag 27. januar.

Flere av ofrene etter fredagens terrorangrep ble begravet i løpet av helgen. Terrorens yngste offer, 14 år gamle Asher, ble begravet på den jødiske gravlunden på Oljeberget i Jerusalem. Han forlot hjemmet sitt etter sabbatsmiddagen fredag for å møte venner da han ble drept.

– Jeg har alltid ønsket det beste for deg. Nå er du på et godt sted for evig. Asher døde ikke, han bare forlot kroppen sin. Hans sjel varer evig. Samholdet vi opplever her i dag betyr utrolig mye for oss, sa faren Aharon under begravelsen.

Jerusalem-ordfører Moshe Lion deltok også i begravelsen til tenåringen.

– Han ble drept med ufattelig grusomhet av en terrorist som ikke stoppet selv da han så en ung og uskyldig gutt, sa Lion i begravelse.

Terrorangrepet er det dødeligste palestinske terrorangrepet siden 2008 og det dødeligste som har rammet Israel siden 2011, da åtte israelere ble drept av salafister nær grensen mot Egypt. Lørdag ble to israelere alvorlig skadet i et nytt terrorangrep. Terroristen var 13 år gammel.

Familie og venner i begravelsen til ekteparet Eli og Natali Mizrahi lørdag 28. januar. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart