Israelske sikkerhetsstyrker utenfor synagogen hvor terrorangrepet skjedde fredag 27. januar. (Foto: Flash90)

Sju ble drept i terrorangrep

Sju personer er drept og flere skadet etter et terrorangrep mot en synagoge i Jerusalem.

Sju personer er drept og flere skadet i et terrorangrep mot en synagoge i Neve Yaakov i Øst-Jerusalem fredag 27. januar. På fredager er synagogen full av mennesker under den jødiske helligdagen sabbaten.

– Vi så en kvinne og fire menn som lå på bakken. De var blitt skutt og viste ingen livstegn, så vi måtte erklære dem død på stedet, sier Fadi Dekidek i den israelske redningstjenesten Magen David Adom.

Ifølge politiet kom terroristen til stedet rundt klokken 20.15 israelsk tid. Flere personer skal ha blitt skutt og drept utenfor synagogen. Andre ble drept i gaten nedenfor. Terroristen skal så ha flyktet fra stedet før han havnet i sammenstøt med politiet rundt en kilometer unna.

Politiet sier terroristen, en beboer fra Øst-Jerusalem, ble skutt og drept etter at han begynte å skyte mot politiet da han forsøkte å stikke av.

Ifølge Channel 12 skjøt terroristen først en eldre kvinne i gaten før han skjøt en person som kom kjørende på en scooter. Etterpå skjøt og drepte han flere personer utenfor en synagoge.

Det er ikke første gang palestinske terrorister angriper synagoger.

Fredagens terrorangrep er et av de dødeligste i Israel på mange år og skjer på den symboltunge internasjonale minnedagen for holocaust.

Blant ofrene som er skadet er det en 14-åring, en mann i 20-årene, en 30-åring som er kritisk skadet og en 60 år gammel kvinne.

Det rapporteres om at terrorangrepet feires i byen Jenin på Vestbredden og i andre arabiske byer. I Øst-Jerusalem sender den palestinske befolkningen opp fyrverkeri for å feire det blodige terrorangrepet.

Mennesker ligger døde i gatene etter det brutale terrorangrepet fredag kveld. (Foto: Flash90)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart