Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Skulle redde andre – ble selv drept

Natali og Eli Mizrahi ble drept i terrorangrepet i Jerusalem fredag 27. januar. De prøvde å hjelpe andre da de selv ble drept. (Foto: Privat)
De første ofrene etter fredagens terrorangrep er navngitt. Eli og Natali Mizrahi dro for å hjelpe andre, men ble selv drept av terroristen.

To av de sju som ble drept i terrorangrepet ved en synagoge i Jerusalem fredag kveld er lørdag morgen identifisert som Eli og Natali Mizrahi. Ekteparet spiste i nærheten da de hørte skytingen og dro for å hjelpe.

Elis far Shimon sier paret ønsket å hjelpe dem som var blitt skutt, men at de selv ble skutt av terroristen på kloss hold. Eli (48) og Natali (45) hadde bare vært gift i rundt to år.

– Vi var midt i måltiden vårt da vi hørte flere skudd og min sønn reiste seg opp. Vi ropte til ham at han ikke måtte gå noe sted, sier Shimon.

– Det virker som om de snakket med terroristen, som tok frem et våpen og drepte dem. Terroristen stod ved siden av bilen deres da han skjøt dem. Så gikk han inn i bilen og stakk av med den, forteller han videre.

Navnene på de fem andre ofrene etter terrorangrepet er ikke frigitt.

Ortodokse jøder i tallit samlet utenfor synagogen som ble angrepet fredag kveld. (Foto: Flash90)

I tillegg til de sju drepte ble også tre personer skadet. Ifølge Hadassah-sykehuset i Jerusalem er en 15 år gammel gutt, som ble alvorlig skadet, nå ved bevissthet. Tilstanden hans defineres nå som moderat.

En 60 år gammel kvinne er moderat skadet, mens en 24-åring fortsatt er alvorlig skadet og tilkoplet respirator.

Ifølge politiet kom terroristen til stedet rundt klokken 20.15 fredag kveld. Flere personer skal ha blitt skutt og drept utenfor synagogen. Andre ble drept i gaten nedenfor. Terroristen skal så ha flyktet fra stedet før han havnet i sammenstøt med politiet rundt en kilometer unna.

Politiet sier terroristen, 21 år gamle Alqam Khayri fra Øst-Jerusalem, ble skutt og drept etter at han begynte å skyte mot politiet da han forsøkte å stikke av.

Ifølge Channel 12 skjøt terroristen først en eldre kvinne i gaten før han skjøt en person person som kom kjørende på en scooter. Etterpå gikk han til synagogen og skjøt flere personer på utsiden.

Etter angrepet er 42 personer med tilknytning til 21-åringen tatt inn til avhør. En av dem skal ifølge palestinske medier være terroristens far.

21 år gamle Alqam Khayri drepte sju personer i et terrorangrep i Jerusalem 27. januar. (Foto: Privat)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart