Israelske soldater utenfor byen Jeriko på Vestbredden 4. februar 2023. (Foto: IDF)

Stanset terrorcelle – 5 militante drept

Terrorcellen planla massedrap på restaurant.

Flere militante palestinere ble drept i en israelsk antiterror-operasjon i nærheten av byen Jeriko på Vestbredden mandag morgen. Antiterror-operasjonen hadde som mål å pågripe en terrorcelle som var involvert i et skyteangrep mot en restaurant i nærheten, skriver Times of Israel.

Det var 28. januar at to palestinske terrorister prøvde å angripe restauranten Me Casa, som ligger ved Almog-krysset, ikke langt fra Jeriko. Det var rundt 30 kunder på stedet da angrepet skjedde. En av terroristene skjøt mot restauranten, men etter ett skudd skal våpenet ha låst seg. Det gjorde at terroristene stakk fra stedet i en bil.

Det israelske forsvaret og sikkerhetstjenesten Shin Bet sier at de to terroristene hadde planlagt «et massemord» på restauranten. Ingen av dem som befant seg på restauranten da angrepet fant sted ble skadet.

Sikkerhetsstyrker har forsøkt å pågripe de to terroristene siden angrepet fant sted. Det ble antatt at de var del av en større Hamas-tilknyttet terrorcelle som holder til i et område i nærheten av Jeriko. Det israelske forsvaret har de siste dagene hatt en midlertidig kontrollpost ved inngangen og utgangen til Jeriko i letingen etter de to terroristene.

Ifølge IDF har terroristene siden angrepet gjemt seg i en leilighet, hvor de har planlagt nye terrorangrep. Søndag morgen gikk israelske soldater inn i området for å pågripe de to mistenkte, men uten at de ble funnet.

Men mandag morgen rykket soldater igjen inn i området for å finne de to ettersøkte terroristene. I forbindelse med operasjonen brøt det ut skuddveksling med militante palestinere. Flere ble drept, inkludert de to ettersøkte bak restaurant-angrepet. Israelske medier skriver at mellom fem og sju militante ble drept i skuddveksling med israelske soldater.

Flere skytevåpen ble også konfiskert i forbindelse med operasjonen. Ingen israelske soldater skal ha kommet til skade i skuddvekslingen.

Angrepet mot restauranten skjedde samme helg som sju personer ble drept i et annet terrorangrep utenfor en synagoge i Øst-Jerusalem. I tillegg ble to israelere alvorlig skadet i et skyteangrep dagen etter.

Skytevåpnene som ble beslaglagt av israelske styrker 6. februar 2023. (Foto: IDF)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart