Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kamerater skutt – kjemper for livet

Kameratene Or Asher (t.v.) og Rotem Mansano kjemper for livet på sykehuset etter å ha blitt skutt på vei til et bryllup. (Foto: Private)
Tre kamerater var på vei til et bryllup da de ble skutt midt i sentrum av Tel Aviv av en palestinsk terrorist. Nå kjemper to av dem for livet på sykehus.

Tilstanden til to av de tre ofrene som ble skutt i torsdagens skyteangrep i Tel Aviv er svært alvorlig. Det opplyser sykehuset til Times of Israel.

Det var tre venner i 30-årene som ble skadet da en palestinsk terrorist begynte å skyte like ved en cafe i sentrum av Tel Aviv. Terroristen stakk så fra stedet før han ble skutt og drept i en skuddveksling med politiet kort tid senere.

Tilstanden til 32 år gamle Or Asher er kritisk og livstruende. Tilstanden er også svært alvorlig for 34 år gamle Rotem Mansano. Begge ofrene er tilkoblet respirator. Det tredje offeret, 36 år gamle Michael Osdon, ble bare lettere skadet. Vennene var på vei til et bryllup da de ble skutt.

– Terroristen begynte å skyte, men jeg klarte å slenge meg unna, så kulen bare traff meg i nakken. Terroristen skjøt så en kule mot en av vennene mine og så mot en annen. Han prøvde å skyte meg igjen, men da løp jeg til en isbutikk og fikk ringt politiet, sier Michael Osdon.

Terroristen, 23 år gamle Mutaz Salah al-Khawaja fra den palestinske byen Ni’lin på Vestbredden, skal ha vært medlem av terrorgruppen Hamas. Han hadde to ganger tidligere vært fengslet i Israel.

23-åringen hadde kommet seg ulovlig inn i Israel.

Denne (sensurerte) videoen viser det dramatiske angrepet:

Moren til terroristen som utførte torsdagens terrorangrep feiret angrepet sammen med moren til en annen terrorist:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart