Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israeler alvorlig skadet i terrorangrep

En israelsk-amerikansk mann ble alvorlig skadet i et terrorangrep i byen Huwara. (Foto: United Hatzalah)
En person ble skutt og alvorlig skadet da han kjørte gjennom byen Huwara på Vestbredden. På samme sted ble to brødre skutt og drept for tre uker siden.

En israelsk-amerikansk mann ble skutt og alvorlig skadet da han kjørte gjennom den palestinske byen Huwara på Vestbredden søndag 19. mars.

En palestiner bevæpnet med maskinpistol begynte å skyte mot bilen til israeleren. Bilder viser at frontruten på bilen er full av kulehull.

Ifølge ambulansetjenesten Magen David Adom ble mannen i 30-årene alvorlig skadet etter å ha blitt truffet i hodet, skriver Times of Israel.

Offerets kone skal også ha sittet i bilen. Hun ble fraktet til sykehus med sjokkskader, men hun skal ikke være truffet av noen av kulene.

Israeleren var bevæpnet og klarte å skyte tilbake mot terroristen. Også israelske soldater i områder skjøt mot terroristen, som klarte å rømme fra stedet til fots. Han ble pågrepet av soldatene kort tid senere.

Angrepet skjer nøyaktig tre uker etter at to israelske brødre ble skutt og drept mens de kjørte gjennom Huwara. Den gangen førte terrorangrepet til at flere hundre radikale bosettere gikk til angrep på byen som hevn.

Motorvei 60, som brukes av både israelere og palestinere, går gjennom Huwara. Det har ført til mye konflikt gjennom årene. Huwara er stort sett den eneste palestinske byen som israelere kjører gjennom. Det har i lang tid vært planer om å bygge en omkjøringsvei utenom byen for å unngå angrep, men disse planene har foreløpig ikke blitt realisert.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart