Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avverget terrorangrep i Jerusalem

Medlemmer av elitestyrken Yamas vokter gatene i Jerusalem 10. mars 2023. (Foto: Flash90)
Palestinsk terrorcelle planla et skyteangrep i Jerusalem, men planene ble stanset av den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Sikkerhetstjenesten Shin Bet stanset en terrorcelle fra Vestbredden som hadde planer om å gjennomføre et skyteangrep i Jerusalem en av de nærmeste dagene, skriver Jerusalem Post. Selv om terrorcellen holdt til på Vestbredden ble angrepet organisert og planlagt fra Gazastripen.

Shin Bet skal ha overvåket terrorcellen helt siden terroristene begynte planleggingen av angrepet. De grep inn før planene ble iverksatt.

Det var Iman Youssef Khalil Zakot og Zabri Mohammad Zabri Aram fra Rafah på Gazastripen som organiserte terrorcellen. Ifølge Shin Bet har de rekruttert unge palestinere på Vestbredden og gitt dem opplæring og instruksjoner for å utføre terrorangrep mot israelere.

Lederne på Gazastripen jobbet også med å skaffe terrorcellen våpen.

To av palestinerne i terrorcellen ble nylig pågrepet på Vestbredden. I avhør skal de ha erkjent at de hadde planer om å utføre et større skyteangrep i Jerusalem i løpet av de nærmeste dagene. Terrorcellen hadde også planlagt flere andre terrorangrep den kommende tiden.

Også i februar ble to medlemmer av terrorcellen pågrepet. De hadde planer om å utføre et bombeangrep i Israel. Våpen og utstyr som terroristene hadde planlagt å bruke i angrepet ble konfiskert.

Terrorcellen er støttet og finansiert av terrorgruppen Hamas.

I ett år har det israelske forsvaret hatt en pågående antiterror-operasjon på Vestbredden, for å forhindre at byer som Nablus og Jenin brukes for planlegging og gjennomføring av terrorangrep mot israelere.

Over 2500 mistenkte er pågrepet i aksjonen. Det israelske forsvaret sier antiterror-operasjonen har reddet livet til flere hundre israelere. Det har likevel ikke forhindret alle terrorangrep. I løpet av 2022 ble 34 israelere drept i palestinske terrorangrep. Så langt i år er 15 israelere drept.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart