Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To skadet i terrorangrep i Jerusalem

Politiet undersøker bilen til de to israelerne som ble skutt på vei til morgenbønnen i Øst-Jerusalem 18. april. (Foto: Flash90)
To menn ble skutt på vei til morgenbønnen i Øst-Jerusalem. Tilstanden deres er ikke livstruende.

To israelske menn ble skutt og skadet i et tilsynelatende terrorangrep i nabolaget Sheikh Jarrah i Øst-Jerusalem tidlig tirsdag morgen 18. april.

De to ofrene, som er 48 og 50 år gamle, ble skutt mens de satt i en bil. Overvåkingsbilder fra stedet viser at angriperen går bort til ofrenes bil og skyter mot den fra kloss hold, skriver nettavisen Times of Israel.

Ifølge israelske medier var de to ultraortodokse mennene på vei til morgenbønnen ved graven til Simeon den rettferdige da de ble skutt.

Israelerne klarte å kjøre fra stedet etter å ha blitt skutt og påtraff kort tid senere en politibil, hvor de fikk rapportert om hendelsen.

– Vi kom raskt til stedet. Vi så at et av ofrene lå på bakken og at den andre gikk rundt. De var begge ved bevissthet og hadde skuddskader i overkroppen, sier Nir Buzaglo i redningstjenesten Magen David Adom.

En såkalt Carlo-maskinpistol ble brukt i skyteangrepet 18. april 2023. (Foto: Politiet)

Begge ofrene er nå innlagt på sykehus. Det opplyses om at de er moderat skadet. Det skal ikke være snakk om livstruende skader.

Det ble brukt en «Carlo»-maskinpistol i angrepet, som ofte brukes av palestinske terrorister. Det er en kopi av Carl Gustav M45. Angriperen er fortsatt på frifot og en stor politiaksjon er iverksatt.

Angrepet skjer noen timer etter at en israelsk mann (36) ble knivstukket av en kvinnelig palestinsk terrorist på Vestbredden mandag kveld.

I løpet av 2023 er 19 personer blitt drept i palestinsk terrorisme. I tillegg er flere titalls personer blitt skadet, flere av dem alvorlig.

Denne videoen viser angrepet tirsdag morgen:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart