Politi og soldater utenfor en bolig i Sderot som ble truffet av en rakett fra Gazastripen 10. mai 2023. (Foto: Flash90)

Over 400 raketter avfyrt mot Israel

Den iransk-støttede terrorgruppen Islamsk Jihad har avfyrt flere hundre raketter i løpet av onsdagen.

I løpet av onsdagen har terrorister på Gazastripen avfyrt over 400 raketter mot Israel. Det israelske rakettforsvaret Iron Dome skal ha klart å skutt ned de fleste rakettene som var på vei mot befolkende områder.

Det er derfor ikke kommet meldinger om at noen er blitt direkte skadet av rakettene, men flere skal ha blitt skadet da de løp i sikkerhet. I tillegg har flere personer hatt behov for legehjelp på grunn av angstanfall.

Selv om rakettforsvaret har klart å skyte ned de fleste rakettene har de ikke klart å skyte ned alle. Blant annet ble en barnehage og et bolighus i Sderot truffet. Onsdag kveld eksploderte en rakett i Ashkelon og forårsaket store materielle skader, men ingen mennesker kom til skade.

Flere land har fordømt de vilkårlige rakettangrepene fra Gaza mot sivile israelere. MIFF har ikke sett noen fordømmelse fra norske myndigheter.

Angrepene fra Gazastripen startet etter at tre ledere av den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad ble drept i et israelsk luftangrep dagen før. Også flere familiemedlemmer av terrorlederne ble drept i angrepet.

Ifølge kilder i det israelske forsvaret er ikke Hamas, den mektigste og største terrorgruppen på Gazastripen, involvert i angrepene. Det er kun den iransk-støttede terrorgruppen Islamsk Jihad som angivelig står bak.

I løpet av onsdagen er det kommet flere meldinger om våpenhvile, men rakettangrepene har fortsatt gjennom dagen. Den israelske regjeringen sier at de er klare for en langvarig operasjon mot Islamsk Jihad.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart