Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terrorledere drept i israelsk luftangrep

Huset til en av lederne i Islamsk Jihad etter det israelske luftangrepet mot Gazastripen natt til 9. mai 2023. (Foto: Flash90)
Flere av lederne i den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad ble drept i israelske luftangrep på Gazastripen. Israel forbereder seg på hevnangrep.

Det israelske forsvaret gjennomførte natt til tirsdag 9. mai et større luftangrep mot mål på Gazastripen. Tre høytstående ledere av den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad ble drept i angrepet.

I tillegg ble våpenfabrikker, våpenlager og militærstillinger som tilhører den iransk-støttede terrorgruppen ødelagt. Forsvarets talsperson Daniel Hagari sier at angrepet mot Islamsk Jihad var en militær suksess.

– Det er en defensiv og offensiv operasjon, forklarer Hagari.

Både helikopter og jagerfly deltok i operasjonen, som har fått navnet «Shield and Arrow». Ifølge palestinske helsemyndigheter på Gazastripen ble 13 personer drept i angrepet, inkludert flere ledere av Islamsk Jihad.

De tre terrorlederne skal ha vært involvert i angrepet på Israel i forrige uke, hvor det ble avfyrt over 100 raketter mot Israel fra Gazastripen.

– Enhver terrorist som skader israelske innbyggere vil komme til å angre på det, sier Israels forsvarsminister Yoav Gallant.

Det israelske forsvaret forbereder seg nå på at det vil komme raketter fra Gazastripen som hevn for angrepet. Byer i nærheten av Gazastripen har derfor begynt å åpne opp bomberom. Pasienter på sykehus i utsatte områder er allerede flyttet til mer beskyttede deler av sykehuset.

I tillegg er strendene i byer som Ashkelon og Ashdod stengt av.

Spørsmålet er om Hamas, den største og mektigste terrorgruppen på Gazastripen, vil delta i kamphandlingene. En høytstående tjenestemann i forsvaret sier til Channel 13 at Hamas trolig vil holde seg utenfor.

Uten Hamas vil det heller ikke være enkelt for Islamsk Jihad å slå hardt tilbake mot Israel. Sikkerhetskilder mener Islamsk Jihad bare har noen få titalls langdistanseraketter igjen, etter at store deler av arsenalet deres skal ha blitt ødelagt i det israelske angrepet i natt.

Angrepet får for øvrig bred politisk støtte i Israel. Opposisjonsleder Yair Lapid er blant dem som gir sin fulle støtte til antiterror-operasjonen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart