Medlemmer av terrorgruppen Islamsk Jihad under en militærparade på Gazastripen den 24. juni 2022. (Foto: Flash90)

– Iran finansierer Islamsk Jihad med flere hundre millioner kroner i året

Mens Iran sliter økonomisk fortsetter regimet å bruke hundrevis av millioner på Islamsk Jihad.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Forsvarsminister Benny Gantz anklager Iran for å finansiere den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad med flere hundre millioner kroner i året. Anklagen kommer en uke etter at Israel kjempet en tre dagers kamp med terrorgruppen på Gazastripen, skriver Times of Israel.

– Iran gir Islamsk Jihad på Gazastripen flere hundre millioner kroner i året, sa Gantz i et møte med den kypriotiske forsvarsministeren.

I løpet av de tre dagene konflikten varte avfyrte Islamsk Jihad over 1100 raketter og granater mot Israel. Ifølge det israelske forsvaret skal rundt 200 raketter ha landet inne på Gazastripen. Mange sivile palestinere ble drept av Islamsk Jihads feilskutte raketter.

– Mens verden så på en ny eskalering mellom Israel og Gaza, så begynte jeg å tenke: De iranske ayatollaene er involvert i denne kampen. Islamsk Jihad på Gazastripen er en voldelig iransk stedfortreder, sier Gantz.

Islamsk Jihads generalsekretær Ziad Nakhaleh befant seg i Iran under hele den tre dager lange konflikten, hvor han møtte iranske ledere.

– Deres lederskap besøker ofte Iran og møter iranske ledere. Islamsk Jihad har en åpen konto i Iran, forklarer Gantz.

I tillegg til å hjelpe Islamsk Jihad med penger bidrar Iran også med kunnskap om våpenproduksjon og hjelp til å smugle materialer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart