Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Døde av skadene 22 år etter terrorangrep

16 personer ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg i luften på pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem 9. august 2001. (Foto: Flash90)
Chana Nachenberg hadde vært bevisstløs siden hun ble alvorlig skadet av en selvmordsbomber.

En kvinne som ble kritisk skadet i et beryktet palestinsk terrorangrep døde på sykehuset etter 22 år i vegetativ tilstand, skriver Times of Israel.

Chana Tova Chaya Nachenberg var 31 år da en palestinsk terrorist sprengte seg selv i luften inne på pizzarestauranten Sbarro i sentrum av Jerusalem den 9. august 2001. 15 sivile, inkludert sju barn, ble drept og over 100 ble skadet. Nå må antallet dødsfall oppjusteres til 16.

Nachenberg, som var født i New York, besøkte restauranten sammen med sin datter, som var tre år da angrepet skjedde. Treåringen slapp utrolig nok unna angrepet uten fysiske skader. Nachenbergs far, Yitzhak, sier at datteren hans døde «etter nesten 22 år med heltemot».

– Hennes datter, vårt barnebarn, er 24 og et halvt år i dag. Min datter hadde fylt 53 år om en måned, sier han til israelske medier.

Datteren har siden angrepet for 21 år og ni måneder siden ligget i vegetativ tilstand på et rehabiliteringssykehus i Tel Aviv. For rundt tre uker siden forverret hennes tilstand seg og hun ble flyttet til Ichilov-sykehuset, hvor hun døde onsdag 31. mai.

Ahlam Tamimi fortalte i et TV-intervju hvor glad hun ble da hun hørte hvor mange som hadde dødd i selvmordsangrepet. (Foto: Skjermdump)
Ahlam Tamimi fortalte i et TV-intervju hvor glad hun ble da hun hørte hvor mange som hadde dødd i selvmordsangrepet. Hun lever i dag i frihet i Jordan etter å ha blitt løslatt i Israel. (Foto: Skjermdump)

Det var selvmordsterroristen Izz al-Din Shuheil al-Masri som smuglet bomben inn i restauranten i en gitar på ryggen, mens bomben var laget av Abdullah Barghouti. Han soner 67 livstidsdommer for å ha levert eksplosiver til flere terrorangrep hvor til sammen 66 israelere ble drept.

Bombemakeren får store pengesummer utbetalt hver måned av palestinske myndigheter, og belønningen er finansiert av Norge.

Den unge palestinske kvinnen Ahlam Tamimi var også delaktig i angrepet. Hun planla aksjonen og ledet terroristen til målet.

Hun ble senere dømt til 16 livstidsdommer i fengsel, men ble løslatt allerede i oktober 2011 i forbindelse med fangeutvekslingen med den israelske soldaten Gilad Shalit. Shalit var holdt fanget av Hamas siden 2006 og Israel løslot over 1000 palestinere – mange dømt for dødelige terrorangrep – for å få frigjort den israelske soldaten fra fangenskap.

USA har siden ønsket å få Tamimi utlevert fra Jordan, hvor hun i dag bor. To av ofrene i terrorangrepet var amerikanske statsborgere, inkludert 15 år gamle Malki Roth. Hennes foreldre har i lang tid drevet en kampanje for å få den kvinnelige terroristen utlevert til USA. Men til tross for at USA og Jordan har en utleveringsavtale nekter Jordan å utlevere henne.

Roth-familien har i årevis bedt amerikanske myndigheter om å presse Jordan, som mottar flere titalls milliarder kroner i amerikansk bistand, til å utlevere Tamimi. Den palestinske kvinnen står i dag på FBIs liste over «Mest ettersøkte terrorister». Hun lever i dag et fritt liv i Jordan.

Tamimi har ikke utrykt noe anger for terrorangrepet etter at hun ble løslatt. Tvert imot har hun skrytt av det høye antallet døde.

Den palestinske tenåringen Janna Jihad var i 2018 frontfigur for Operasjon Dagsverk. Jihad er i familie med Tamimi og deltok blant annet i bryllupet hennes, da hun giftet seg med en annen palestinsk terrorist. Familien har skrytt av hvor stolte de er over Tamimis «motstandskamp».


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart