Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Han var helt knust etter tapet

Inga Avramyan (82) døde da en rakett traff leilighet hennes i Rehovot 11. mai 2023. En måned senere døde også ektemannen. (Foto: Flash90)
Sergei Avramyan døde en måned etter at kona Inga ble brutalt drept i et rakettangrep fra Gazastripen.

82 år gamle Inga Avramyan ble drept i et rakettangrep fra Gazastripen 11. mai i år. Torsdag døde også mannen hennes Sergei (86). En rakett eksploderte og totalvraket leiligheten deres i Rehovot i Sentral-Israel.

Familiemedlemmer sier at selv om Sergei bare ble lettere skadet i rakettangrepet, så forverret hans fysiske og mentale tilstand seg raskt i ukene etter konas død. Han taklet ikke ektefellens brutale dødsfall.

– Det er en vanskelig tid nå for familien med alt som har skjedd. Etter det som skjedde med bestemor ble bestefars situasjon forverret. Han ble helt knust etter at hun ble drept, sier barnebarnet Adam Torossian.

I tillegg til å være ektefellen var Inga også omsorgsperson for Sergei, som hadde begrenset bevegelighet etter en bilulykke som hadde gjort ham delvis lam og med et amputert bein. Inga ble drept da hun prøvde å hjelpe ektemannen til bomberom da rakettalarmen begynte å ule.

Det israelske forsvaret har senere sagt at det var en feil i rakettforsvaret Iron Dome som gjorde at raketten fra Gazastripen ikke ble skutt ned.

Inga og Sergei emigrerte fra Armenia til Israel for 30 år siden og etterlater seg to barn og fem barnebarn. De hadde vært gift i over 50 år. Kort tid etter at Inga døde sa barnebarnet Arthur at besteforeldrene var svært hengivne til hverandre.

– Jeg vet ikke hva min bestefar skal gjøre uten henne. Han kommuniserte bare med henne. Hun var hele livet hans. Det var en kjærlighet og et bånd mellom dem som du ikke ser særlig ofte, sa barnebarnet etter rakettangrepet som bestemoren ble drept i.

En måned senere døde også bestefaren.

Venner og familie i begravelsen til Inga Avramiam (82), som ble begravet 15. mai 2023. (Foto: Flash90)

Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart