Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Stanset terrorcelle som hadde planer om å kidnappe en israelsk soldat

Shin Bet har arrestert ni mistenkte terrorister. Dette bildet er fra en annen arrestasjon i juli 2022. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Ni palestinere pågrepet av israelske styrker.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet kunngjorde mandag at de har arrestert en terrorcelle fra Hamas som hadde planlagt å kidnappe en IDF-soldat. Terrorcellen hadde også planer om å utføre andre angrep mot det israelske forsvaret på Vestbredden, skriver Jerusalem Post.

Ifølge Shin Bet drev terrorcellen en omfattende overvåking av israelske soldaters aktiviteter på Vestbredden, for å samle inn etterretning for å kunne gjennomføre kidnappingen og andre planlagte angrep.

Den ressursrike terrorcellen skal ha kartlagt rømningsveier og forberedt et ideelt sted for å holde en kidnappet soldat skjult for israelske styrker.

Selve arrestasjonene fant sted i juli og var koordinert med det israelske forsvaret og det israelske politiet. Totalt ni palestinere med tilknytning til Hamas ble pågrepet i landsbyen Biddu i Binyamin på Vestbredden.

– Sikkerhetstjenestene vil sammen med IDF og det israelske politiet fortsette å jobbe enda hardere for å forhindre ethvert forsøk fra terrorelementer på å utføre angrep mot staten Israel og stille de involverte for retten, sier Shin Bet i en uttalelse.

Terrorcellen skal også ha startet arbeidet med å lage sprengstoff. De uferdige bombene, eksplosiver og andre materialer ble konfiskert.

For to år siden ble en lignende terrorcelle stanset av israelske sikkerhetsstyrker. Mange av dem som ble pågrepet den gangen er slektninger med dem som ble pågrepet nå. Terrorcellen skal ha jobbet hardt for å prøvde å holde planene sine hemmelige.

Etterforskningen i saken pågår fortsatt og det er ikke kjent når det eventuelt vil bli tatt ut tiltale mot de ni medlemmene av terrorcellen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart