Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– De var uadskillelig i livet og døden

Shay Silas Nigreke og sønnen Aviad Nir ble begravet i Ashdod i det sørlige Israel søndag 20. august. (Foto: Flash90)
Hundrevis tok farvel med Shay Nigreker (60) og sønnen Aviad (28), som ble skutt og drept av en palestinsk terrorist i Huwara.

En israelsk far og sønn som lørdag ble drept i et terrorangrep i den palestinske byen Huwara på Vestbredden ble begravet side om side i hjembyen Ashdod i Israel søndag 20. august, skriver Times of Israel.

60 år gamle Shay Silas Nigreker, opprinnelig fra India, og hans 28 år gamle sønn Aviad Nir ble skutt og drept inne på en bilvask i den palestinske byen. De to israelerne ventet mens bilen ble vasket da en palestinsk terrorist skjøt dem på kloss hold med et håndvåpen.

– Han pleide å besøke Huwara hele tiden. Han var ikke redd og sa at han var venn med dem som bodde der, fortalte enken i begravelsen.

Terroristen forsikret seg om at de to var jøder før han drepte dem.

– Jeg kan fortsatt ikke forstå hva som har skjedd. Neste uke skulle vi ha 20. års bryllupsdag. Han elsket å hjelpe andre, sa hun videre.

Aviads tante, Dorit Yifrah, sa hun ikke kan forstå at hva som har skjedd.

– Du ble drept av et dyr, en morder som angrep deg bakfra. Aviad, du var en fantastisk far og en kjærlig ektemann, sa hun i begravelsen.

Israelske soldater på stedet hvor en israelsk far og sønn ble skutt og drept. (Foto: IDF)

Innenriksminister Moshe Arbel og Ashdods ordfører Yehiel Lasry var blant de flere hundre sørgende som tok et siste farvel med terrorofrene.

– Hele byen er i sorg og vi deler sjokket og smerten med hele nasjonen. I livet og i døden var de uadskillelig. Shay Silas var hjertevarm, lykkelig, hadde god humor og et stort hjerte. Hans sønn hadde også arvet disse gode egenskapene og var et menneske som alltid ønsket å hjelpe andre, sa ordføreren i begravelsen.

Mandag formiddag er terroristen som utførte angrepet fortsatt på frifot. Terrorgruppen Hamas og Islamsk Jihad kaller angrepet «heroisk».

De to israelerne, som ikke bodde i området, hadde vært i Huwara i flere timer før angrepet. Ifølge familemedlemmer hadde de flere personlige ærend i byen, blant annet besøkte de frisøren og fikk reparert bilen.

Mange varer og tjenester er billigere på Vestbredden enn i Israel, som gjør at mange israelske kunder trekker over grensen.

De siste årene har det vært flere terrorangrep mot israelere i Huwara, mye på grunn av en hovedvei som går gjennom byen. I februar ble to israelske brødre skutt og drept da de kjørte bil gjennom byen. Tre uker senere ble en annen israeler alvorlig skadet i et nytt angrep i byen.

34 mennesker er drept i palestinske terrorangrep så langt i år. Over 100 har blitt skadet, mange alvorlig. Nesten alle ofrene har vært sivile.

Shay Silas Nigreker, 60 (til høyre) og hans 28 år gamle sønn Aviad Nir ble drept i Huwara. (Foto: Privat)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart