Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fem tidlige lekser å lære for oss i Norge av det brutale angrepet på Israel

MIFFs første styreleder Jan Benjamin Rødner. (Foto: Bjarte Bjellås)
Jan Benjamin Rødner, styremedlem i Med Israel for fred. (Foto: Bjarte Bjellås)
Den omfattende angrepet på Israel 7. oktober ser ut til å ha kommet som en stor overraskelse på de israelske forsvarsstyrkene.

I ukene som kommer vil det bli gransket hva som har gått feil. For det er tydeligvis mye som har gått feil når hundrevis av Hamas-terrorister kan ta seg inn i israelske tettsteder langs grensen, massakrere og kidnappe et stort antall israelere.

Jan Benjamin Rødner, nestleder i MIFFs hovedstyre, peker på flere konklusjoner vi allerede kan trekke av det brutale overfallet.

1. Angrepet viser hvor viktig det er å opprettholde kontroll av vareleveranser til Gaza og de selvstyrte områdene i Judea og Samaria. Nylig ble 16 tonn med materialer til raketter stanset på vei til Gazastripen. Til tross for Israels varekontroll har Hamas tydeligvis klart å bygge opp en betydelig militær kapasitet.

2. Israels sikkerhetstiltak på Vestbredden, som for eksempel kontrollposter og egne sikkerhetsveier, blir ofte kritisert i Norge. Men 7. oktober-angrepet viser hvorfor tiltakene er strengt nødvendige.

3. Israel har også fått fordømmelse når de tidligere har holdt palestinere fra Gaza-stripen borte fra grensegjerdet. Etter 7. oktober vil ingen kunne benekte hva som skjer dersom palestinske terrorister fritt får ta seg inn i israelske byer – da blir kvinner, barn og eldre ofre for drap og kidnappinger.

4. 7. oktober-angrepet viser at Hamas (i dette tilfellet, men generelt hele den palestina-arabiske ledelsen) ikke er interessert i reelle fredsforhandlinger, men opprettholder sitt mål om å utslette Israel.

5. Hamas og de andre palestinske gruppene, inkludert Fatah som styrer på Vestbreddden, bruker enorme summer på å forberede og gjennomføre terror mot Israel i stedet for å bruke det på egen befolknings velferd. Og dette er gjort mulig ved tilsvarende enorme summer gitt dem direkte og indirekte fra vestlige land som EU og Norge. Det er på tide at man åpner øynene for hva disse pengene går til, hva enten det er som direkte budsjettbistand fra Norge til PA eller gjennom Kirkens Nødhjelp og mange andre organisasjoner.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart