Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

16 tonn med materiale til raketter stanset på vei til Gazastripen

På havnen i Ashdod ble det oppdaget en container med 16 tonn ammoniumklorid på vei til Gazastripen. (Foto: Flash90)
Tollerne i Ashdod oppdaget at sendingen fra Tyrkia til Gazastripen ikke bare inneholdt det den skulle.

Tollvesenet ved havnen i Ashdod i Israel avdekket et forsøk på å smugle 16 tonn med materialer til å produsere raketter som var på vei til Gazastripen. Beslaget skjedde i juli, men blir kjent offentlig først nå.

Det var i forbindelse med en inspeksjon av to containere med gips fra Tyrkia til Gazastripen at tollerne slo alarm. Skjult mellom gipsplatene var det et materiale som ikke var gips. En prøve av materialet ble sendt til et laboratorium for å avgjøre hva det var, skriver Yedioth Ahronot.

Testen bekreftet mistanken om at det dreide seg om ammoniumklorid, som kan brukes til produksjon av sprengstoff. Totalt ble det funnet 16 tonn av materialet, som skulle brukes til rakettproduksjon på Gaza.

– Vi vil fortsette å handle resolutt for å forhindre smugling av våpen og varer som kan brukes til våpen, sier israelske myndigheter i en uttalelse.

Israel og Egypt innførte i 2007 en sjøblokade av Gazastripen etter at terrorgruppen Hamas kuppet makten. Målet med blokaden er å forhindre fri flyt av våpen inn til den islamistiske terrorgruppen.

Den lovlige blokaden forhindrer ikke at vanlige forbruksvarer slipper inn på Gazastripen. Hver dag passerer store mengder varer grensen mellom Israel og Gaza. Det blokaden skal forhindre er at våpen og materialer til raketter havner i hendene på terrorgruppene som kontrollerer området.

I Norge finnes det politiske partier og organisasjoner som kjemper for at denne blokaden skal oppheves. Da hadde denne forsendingen trolig ikke blitt stoppet og Hamas hadde fått 16 tonn ammoniumklorid til å bygge nye raketter med – som hadde blitt sendt mot sivile i Israel.

Men terroristene på Gaza forsøker ikke bare å smugle sprengstoff inn på den palestinske enklaven, de forsøker også å eksportere sprengstoff ut. Nylig avdekket inspektører ved grenseovergangen Kerem Shalom mellom Israel og Gaza et forsøkt på å smugle flere kilo sprengstoff inn i Israel fra Gaza. Sprengstoffet skulle trolig brukes i et terrorangrep.

Den siste tiden har det vært flere hendelser med eksplosjoner langs det israelske sikkerhetsgjerdet mellom Israel og Gazastripen. Onsdag døde fem palestinere da de forsøkte å kaste en bombe mot den israelske grensen, men bomben skal ha detonert før tiden og drepte alle fem.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart