Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Barneskole i Eilat truffet i droneangrep

En barneskole i Eilat ble truffet i et droneangrep fra Syria 9. november 2023. (Foto: Privat)
40 barn befant seg i skolens kjeller da det smalt.

En drone krasjet inn i en barneskole i den israelske byen Eilat ved Rødehavet torsdag ettermiddag. Fredag morgen sier det israelske forsvaret (IDF) at dronen ble sendt ifra Syria.

De opplyser ikke om hvem som sendte dronen fra Syria, men IDF sier det syriske regimet er ansvarlig for alle angrep fra deres territorium. Dronen fløy gjennom jordansk luftrom før den krasjet inn i barneskolen.

– Det syriske regimet bærer ansvaret for all terroraktivitet som blir utført fra syriske territorium. IDF vil reagere med kraft på ethvert forsøk på å angripe territoriet til staten Israel, sier IDF i en uttalelse.

De har svart på angrepet med å gjennomføre luftangrep inne i Syria.

Rundt 40 elever befant seg i skolens kjeller da den ble truffet. Ingen ble alvorlig skadet, men fem personer måtte ha behandling for akutt angst. En mann i 20-årene trengte behandling etter å ha inhalert røyk.

Det kan være en iransk-produsert kamikazedrone som ble brukt. Lignende droner er også brukt av Russland i sin krigføring i Ukraina.

Torsdag ble også en bakke-til-bakke-missil på vei mot Eilat skutt ned av det mest avanserte israelske rakettforsvaret – Arrow 3.

Det er første gang Arrow 3 skyter ned et missil på vei mot Israel. Arrow 3, som først ble utplassert i 2017, er utviklet for å skyte ned ballistiske missiler mens de fortsatt er over atmosfæren.

IDF sier ikke hvor missilet ble avfyrt fra, men angrepet skjedde samtidig som den iransk-støtte Houti-militsen i Jemen påstod at de hadde avfyrt flere ballistiske missiler mot mål i det sørlige Israel, inkludert Eilat.

De siste ukene har Houti-militsen avfyrt flere droner og missiler mot Eilat, men alle har enten blitt skutt ned eller bommet på målet.

På denne videoen kan man høre dronen fra Syria før det eksploderer:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart