Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

13 gisler er hjemme i Israel etter 49 dager i fangenskap

Røde Kors fraktet gislene over grensen til Egypt, hvor de ble sendt videre til Israel. (Foto: Flash90)
Fire barn, tre mødre og seks andre kvinner er blant de 13 første som blir løslatt i gisselavtalen.

Fredag kveld kom 13 israelske gisler tilbake til Israel igjen etter 49 dager i fangenskap hos Hamas på Gaza. Det er fire barn, tre mødre og seks andre kvinner som er blant de 13 som ble løslatt fredag kveld.

De løslatte er to år gamle Aviv Asher, fire år gamle Raz Asher og moren deres Doron Katz-Asher. Ohad Monder, som fylte ni år i fangenskap, er også blitt løslatt. Det ble også moren hans Keren Monder. Det fjerde barnet som er løslatt er fem år gamle Emilia Aloni, som ble løslatt sammen med sin mor Danielle Aloni.

I tillegg er 85 år gamle Yafa Ader, Hannah Perry (79), Ruthi Monder (78) Hanna Katzir (77), Margalit Mozes (77) og Adina Moshe (72) løslatt. Også 11 utenlandske borgere løslatt, de fleste fra Thailand, i en egen avtale.

Mange av de løslatte har fortsatt familiemedlemmer igjen i fangenskap.

De ble kidnappet 7. oktober, da rundt 3000 terrorister stormet inn i Israel og drepte over 1200 mennesker. I tillegg tok de over 240 som gisler.

Tidligere i måneden sa Islamsk Jihad at 77 år gamle Katzir hadde dødd i fangenskap. Det var først nå at familien fikk vite at hun ikke var drept likevel. Det er et eksempel på hvordan terrorgruppene bedriver psykologisk terror overfor familiene til de kidnappede.

Totalt skal 50 israelske gisler bli frigitt i løpet av fire dager. Det skal dreie seg om barn og kvinner. Hamas holder minst 30 mindreårige i fangenskap. I tillegg har andre terrorgrupper og kriminelle gjenger på Gaza opp mot 10 andre barn fanget. Etter at de 50 gislene er frigitt har terroristene fortsatt rundt 180 gisler i fangenskap.

I forbindelse med avtalen har Israel gått med på en fire dager lang våpenhvile. I tillegg skal de løslate rundt 150 palestinske kvinner og mindreårige fra israelske fengsler. De fleste er dømt for alvorlig kriminalitet, men ingen som er dømt for drap vil slippes fri.

Det er også åpnet opp for at våpenhvilen kan utvides med en dag om gangen, for hver gang Hamas frigjør ti nye gisler.

De første 13 gislene som er sluppet fri fra fangenskap etter at Israel og Hamas ble enige om gisselavtale.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart