Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nå er 40 israelske gisler sluppet fri

Søndag ble 14 nye israelske gisler sluppet fri fra fangenskap.
Søndag kom 14 nye gisler hjem til Israel igjen.

Søndag kveld ble 14 israelske gisler sluppet fri fra fangenskap på Gazastripen. Dermed er 40 israelske gisler frigjort i løpet av helgen. Gislene ble fraktet over grensen til Egypt og videre til Israel.

Ni av de 14 gislene er barn. En av dem er 4 år gamle Avigail Idan. Hun har ingen foreldre å komme hjem til. Begge foreldrene ble drept under massakren 7. oktober. Faren hennes var fotojournalist i avisen Yedioth Ahronoth og ble drept da han fotograferte under terrorangrepet.

Opprinnelig skulle 13 gisler løslates søndag, men en russisk-israelsk statsborger som opprinnelig ikke stod på listen ble også sluppet fri. Personen skal ha blitt løslatt som en gest fra Hamas til Russlands president Vladimir Putin.

I tillegg til de 13 israelske gislene ble også 4 utenlandske borgere løslatt. De ble løslatt i en separat avtale med terrorgruppen Hamas.

Over 1200 mennesker ble drept under massakren 7. oktober, da over 3000 terrorister stormet Israel fra Gazastripen. I tillegg ble over 5000 mennesker skadet. Terroristene tok også over 240 gisler til Gaza.

Onsdag ble Israel og Hamas enige om en gisselavtale, hvor 50 israelske gisler skulle løslates. Fredag ble de første gislene løslatt. Mandag skal de siste 11 gislene i avtalen etter planen løslates. Fortsatt er det yngste gisselet, som bare er 10 måneder gammelt, i Hamas sitt fangenskap.

I bytte mot gislene har Israel gått med på en fire dager lang våpenhvile. Den kan utvides med en dag om gangen, så lenge Hamas frigjør 10 nye gisler. Israel skal også slippe fri 150 palestinske kvinner og mindreårige fra israelske fengsler. Mange av dem er dømt for alvorlig terrorisme.

Etter at de 50 gislene er løslatt er det fortsatt over 160 gisler igjen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart