Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

MIFF skal vise filmen om massakren på musikkfestivalen

MIFF har sikret rettighetene til visninger av den nye dokumentarfilmen om massakren på musikkfestivalen Supernova.
MIFF har sikret rettighetene til noen visninger av den rykende ferske dokumentarfilmen om massakren på musikkfestivalen Supernova. Det blir klipp fra 7. oktober, men også flere intervjuer med overlevende og redningsmannskaper.

Den timeslange dokumentarfilmen (Supernova: The Music Festival Massacre) om terrorangrepet Hamas utførte mot musikkfestivalen i Sør-Israel 7. oktober, skal vises i flere land. Sveriges Television (SVT) og Danmarks Radio (DR) har sikret seg rettighetene for sine respektive land, men NRK, ifølge de israelske rettighetshaverne, takket nei til å vise filmen om angrepet som kostet nærmere 400 unge israelere livet og hvor 40 ble tatt som gisler til Gaza.

MIFF har kjøpt rettigheten til å vise filmer på flere steder i Norge, Danmark og Sverige. Vi kommer fortløpende til å legge ut dato og sted for visningene (se nederst i artikkelen). Filmen har hebraisk tale og er tekstet på engelsk. Se traileren her.

I denne følelsesladde dokumentarfilmen deler overlevende fra massakren og redningsmannskaper deres opprivende historier om grusomhetene de var vitne til 7. oktober på festivalen i nærheten av Gaza-stripen. Det var 3500 deltakere fra mange land. Deres vitnesbyrd er vevd med sanntidsopptak samlet fra flere kilder.

«Vi satte umiddelbart i gang for å dokumentere hendelsene på musikkfestivalen, men alle detaljene om dette koordinerte terrorangrepet kommer først nå sammen, og gir en omfattende historie som utvilsomt vil gi gjenklang i årene som kommer,» sier Reinhardt Beetz, administrerende direktør i Gebrueder Beetz Filmproduktion.

Filmskaperne samlet inn opptak fra dusinvis av ulike kilder, inkludert Hamas egne kameramenn og GoPros, ofrenes mobiltelefoner, overvåkningskameraer, dash-kameraer og fra redningsmannskapet på stedet.

Det godt planlagte angrepet fra Hamas på festivalen var en del av en serie raid mot en rekke israelske mål utført av terrorgruppen tidlig på en helligdag. Massakren var starten på en krig mellom Israel og Hamas på Gaza-stripen.

Foreløpig er følgende visninger satt opp:
17. januar: MIFF Grenland
22. januar: MIFF Stavanger
23. januar: MIFF Oslo
1. februar: MIFF Haugalandet (Haugesund)
MIFF Sverige (Gøteborg)
10. februar: MIFFs ungdomskonferansen på Fornebu

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart