Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Hizbollah avfyrte raketter mot Nord-Israel

Røyk stiger opp etter et israelsk artilleriangrep mot mål sør i Libanon etter rakettangrep 28. desember. (Foto: Flash90)
Den libanesiske terrorgruppen kaller angrepet et innledende svar etter drapet på Hamas-nestleder.

Lørdag morgen ble det avfyrt over 40 raketter fra det sørlige Libanon mot Har Meron i det nordlige Israel. Det er ikke kommet meldinger om skadde etter angrepet. Den libanesiske terrorgruppen Hizbollah sier de stod bak angrepet.

Rakettalarmen gikk i rundt 40 lokalsamfunn ved Israels nordlige grense mot Libanon, men de fleste lokalsamfunnene langs grensen mot Libanon er blitt evakuert som følge av trusselen fra Hizbollah. Over 80.000 israelere er evakuert fra sine hjem i Nord-Israel.

Det israelske forsvaret svarte på angrepet med å bombe terrorceller i det sørlige Libanon som var ansvarlige for rakettangrepene.

Hizbollah sier rakettangrepene er et «innledende svar» etter drapet på Hamas-nestleder Saleh al-Arouri i den libanesiske hovedstaden Beirut tidligere i uken. Hizbollah og Hamas anklager Israel for å stå bak drapet, men Israel har ikke kommentert anklagene.

Siden Hamas angrep Israel fra Gazastripen 7. oktober har det også vært spent ved Israels nordlige grense mot Libanon. Hizbollah, som er i allianse med Hamas, har siden 7. oktober avfyrt flere hundre raketter og granater mot Israel.

Det har foreløpig ikke brutt ut full krig mellom Israel og Hizbollah, men situasjonen er svært spent. På israelsk side har ni soldater og fire sivile mistet livet i angrep fra Libanon de siste månedene. På libanesisk side har over 120 mistet livet. De aller fleste var Hizbollah-terrorister, men også sivile har mistet livet i kamphandlingene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart