Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

To personer drept i to ulike terrorangrep

En person ble skutt og drept i et terrorangrep langs veien Route 465 nord for Ramallah. (Foto: MDA)
Det siste døgnet har vært urolig på Vestbredden.

Søndag morgen avfyrte terrorister skudd mot en bil på veien Route 465 nord for Ramallah på Vestbredden. 33 år gamle Amar Mansour, en innbygger i Øst-Jerusalem-nabolaget Beit Hanina, ble drept i angrepet.

Bilen hans var gjennomboret av kulehull og 33-åringen ble erklært død på stedet av helsepersonell. Terroristene er fortsatt på frifot. Det har det siste året vært mange skyteangrep mot bilister på Vestbredden.

Natt til søndag var det et annet terrorangrep på Vestbredden. En politikvinne fra grensepolitiet ble drept og tre andre ble skadet da en veibombe eksploderte under et raid i byen Jenin nord på Vestbredden.

Den drepte er identifisert som 19 år gamle Shay Germay. En av de skadde er alvorlig skadet, mens de to andre lettere skadet.

I en felles uttalelse fra det israelske forsvaret og politiet sier de at styrkene var på vei til Jenin for å gjennomføre en antiterror-operasjon. På vei inn mot byen eksploderte en bombe like ved politiets kjøretøy.

Da de skadde skulle bli evakuert fra stedet ble redningspersonellet angrepet av bevæpnede palestinere som kastet eksplosiver mot dem. Et militærhelikopter ble satt inn i redningsaksjonen, som gikk til angrep på terroristene.

– Seks terrorister ble drept i angrepet, sier det israelske forsvaret.

Palestinske helsemyndigheter sier totalt sju palestinere ble drept i angrepet. En lokal gren av den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad sier det var de som stod bak veibomben.

Israelske styrker har de siste årene gjennomført en rekke antiterror-operasjonen i og rundt byen Jenin. Israel mener palestinske myndigheter har mistet kontrollen over byen, som gjør at terrorgruppen har fått lov til å få fritt spillerom der. De siste årene har en rekke terrorangrep mot israelske mål blitt utført fra Jenin.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart