Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Norske medier svartmaler jødiske bosettere og hvitvasker den palestinske terrorismen

Lucy Dee (48) og døtrene Rina (15) og Maia (20) ble skutt og drept av palestinske terrorister da de kjørte bil på Vestbredden. (Foto: Flash90)
Vold fra en liten gruppe ytterliggående jødiske bosettere får stor mediedekning, mens terror og et stort antall drap utført av palestinere blir fortiet.

De siste ukene har TV2, NRK, Aftenposten, VG og en rekke andre norske medier hadde reportasjer om voldelige jødiske bosettere på Vestbredden. Senest onsdag 20. desember kom TV2 igjen med en ekstremt ensidig reportasje som var mer egnet til å desinformere enn å informere.

Hva har alle disse reportasjene hatt til felles? De har fremstilt jødiske bosettere som ekstremt voldelige og palestinerne som uskyldige ofre. Men sannheten er at det utføres mye mer vold fra palestinere mot jøder enn omvendt. Dette blir aldri nevnt av norske medier.

Mandag ble den jødiske kvinnen Mevaseret Cohen (27) skadet da en terrorist avfyrte seks skudd mot bilen hennes utenfor den jødiske byen Ateret i Samaria, nord på Vestbredden. Også hennes ektemann og deres seks uker gamle baby satt i bilen, men de kom uskadet fra angrepet.

Den palestinske terroristen som angrep dem forsvant fra stedet.

Fikk dette angrepet noe oppmerksomhet av TV2, NRK, Aftenposten, VG eller andre norske medier? Nei. Slike hendelser får sjeldent noe oppmerksomhet i norske medier. I så fall er det kun snakk om en liten og bortgjemt notis.

De rapporterer heller ingenting om de flere hundre angrep som hver måned blir utført mot jøder som bor på Vestbredden, inkludert steinkasting mot biler, påkjørsel med biler, knivstikking og skyting mot biler og personer.

Likevel hører man ofte om «volden på Vestbredden» i norske medier. Noe de fleste nordmenn forbinder med vold fra jødiske bosettere.

Også politikere, norske og internasjonale organisasjoner uttrykker stadig bekymring for situasjonen på Vestbredden, og som regel blir «volden fra israelske bosettere» pekt på som årsaken til at situasjonen er spent.

Det er riktig at vold og overgrep fra ekstremistiske jøder eksisterer. Det er et problem og store deler av det israelske samfunnet fordømmer det. Men det er ikke vold fra en liten gruppe ytterliggående bosettere som er hovedårsaken til volden på Vestbredden. Langt derifra.

En palestiner som kjører bil på Vestbredden kan risikere å bli stoppet for en kontroll av det israelske forsvaret langs veien. Men han risikerer ikke at noen kjører opp på siden av bilen hans og skyter han og passasjerene ombord. Det er bare jøder som risikerer det på de samme veiene.

Jøder, inkludert de «ekstreme bosetterne», våkner ikke opp om morgenen og tenker hvordan de skal gå og drepe uskyldig palestinske sivile. Men terroristen som skjøt mot bilen til Mevaseret Cohen tenkte nøyaktig på hvordan han skulle gå og drepe uskyldige jøder.

Batsheva Nigri ble skutt og drept i et skyteangrep mot en bil nær Hebron 21. august. (Foto: Flash90)

Hallel og Yagel YanivElan GanelesLucy, Maia og Rina DeeMeir TamariOfer Fayerman – Harel Masood – Elisha Anteman – Shmuel Mordoff – Aviad Nir – Shai Migreker – Batshvea Nagari og Elhanan Klein er alle jøder som er blitt drept av palestinske terrorister bare langs veiene på Vestbredden i løpet av året. 15 sivile ofre.

Men dette nevner TV2, NRK, Aftenposten, VG og andre norske medier ingenting om når de forteller historier om «volden på Vestbredden». Hvorfor utelater de en så viktig del av historien? Er det fordi ofrene er «bosettere»? Fordi mediene mener de ikke hører hjemme i Judea og Samaria, som i nyere tid blir omtalt som Vestbredden?

Problemet med en slik tankegang er at fra en terrorists ståsted er alle israelere «bosettere». Om de bor i Jerusalem, Tel Aviv, Haifa eller på Vestbredden. De mener jøder ikke skal bo noen plasser i det gamle britiske mandatområdet.

Denne argumentasjonen brukte Hamas i forbindelse med massakren 7. oktober. Talspersoner for Hamas og deres støttespillere omtalte Nir Oz, Be’eri, Kfar Aza og Sderot – de israelske lokalsamfunnene som ble angrepet – for bosetninger. I vesten har personer sagt at de ikke har noe sympati med ofrene, fordi de var «bosettere» og israelske «kolonister».

Uansett hva man skulle mene om israelsk bosetningspolitikk, slår folkeretten fast at også bosettere skal beskyttes som sivile.

Norske mediers dekning fremstiller det som om det er jødiske bosettere som står for det meste av volden på Vestbredden. Men antallet voldstilfeller fra jødiske bosettere er ikke engang i nærheten av volden som utføres av palestinere mot jøder. Det gjenspeiles på ingen måter i mediedekningen.

I 2021 ble det registrert over 4000 tilfeller av stein- og bombekastinger av palestinere mot israelske jøder på Vestbredden. I 2022 var det over 280 skyteangrep og forsøk på skyteangrep mot israelske sivile og soldater på Vestbredden. I 2022 ble 31 israelere drept i palestinsk terror, de fleste på Vestbredden.

Og mens terrorister som angriper jøder blir hyllet og applaudert i det palestinske samfunnet, for eksempel støtter over 80% av palestinerne på Vestbredden massakren 7. oktober, blir voldelige jødiske ekstremister fordømt og marginalisert i Israel.

Skal mediene gi et reelt bilde av situasjonen på Vestbredden må de slutte å svartmale jødiske bosettere og slutte å hvitvaske palestinsk terrorisme.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart