Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk-amerikaner skutt og drept

Israelske sikkerhetsstyrker ved åstedet for terrorangrepet mandag 27. februar 2023. (Foto: Flash90)
Elan Ganeles hadde reist fra USA for å delta i et bryllup i Israel da han ble skutt og drept.

Den 26 år gamle israelsk-amerikaneren Elan Ganeles ble drept i et terrorangrep nær byen Jeriko på Vestbredden mandag kveld. Ganeles hadde reist fra USA for å delta i et bryllup, skriver Times of Israel.

USAs ambassadør til Israel, Tom Nides, bekrefter at en amerikansk statsborger er drept og sier i en uttalelse at han ber for de etterlatte. Ganeles bodde i USA og hadde delt israelsk-amerikansk statsborgerskap.

Ifølge det israelske forsvaret skal en gruppe væpnede palestinere ha ankommet i en bil ved motorveien Route 90, nær militærbasen Nevo, hvor de skal ha skutt mot et israelsk-eid kjøretøy. Terroristene kjørte så videre og skjøt mot bil nummer to og så skjøt mot bil nummer tre.

Redningstjenesten Magen David Adom rykket ut til stedet og fikk først melding om en trafikkulykke. Da redningspersonellet kom til stedet fant de Ganeles kritisk skadet med skuddskader. Han ble fraktet til sykehus i Jerusalem, hvor det senere ble bekreftet at han døde av skadene.

Ingen av dem i de andre bilene det ble skutt mot ble fysisk skadet.

I et annet skyteangrep på Vestbredden mandag kveld ble bilen til en israelsk familie beskutt nær byen Qusra. Sjåføren, en ung kvinne, ble lettere skadet av knust glass. Hennes tre små barn som satt i bilen får behandling for traumer. Det ble skutt minst fire ganger mot bilen.

Angrepene er de siste i en rekke uroligheter på Vestbredden de siste dagene. Søndag ble to israelske brødre skutt og drept – også det i et skyteangrep mot bilen deres – ved den palestinske byen Huwara. Som hevn for drapene satt en gruppe ekstremistiske bosettere fyr på boliger, biler og forretninger i byen. En palestiner ble drept og flere ble skadet.

Den israelske presidenten har fordømt hevnaksjonen på det sterkeste.

Gjerningspersonene i de tre angrepene er fortsatt på frifot og store styrker fra det israelske forsvaret leter etter de ettersøkte terroristene.

26 år gamle Elan Ganeles ble skutt og drept av palestinske terrorister. (Foto: Privat)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart