Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Prøvde å selge hodet til halshugget soldat

Adir Tahar ble halshugget etter å ha blitt drept i kamp med Hamas-terrorister 7. oktober.
19 år gamle Adir Tahar ble halshugget under terrorangrepet 7. oktober. Så ble hodet hans forsøkt solgt for 100.000 kroner.

En palestinsk terrorist fra Gazastripen som halshugget en israelsk soldat under terrorangrepet 7. oktober skal senere ha prøvd å selge hodet for 100.000 kroner. Det forteller den israelske soldatens far, skriver Times of Israel.

David Tahar fortalte om lemlestelsen av sønnen, korporal Adir Tahar (19 år), i et intervju med den israelske TV-kanalen Channel 14. Sønnens hode ble til slutt funnet i en fryser på Gazastripen og fraktet hjem til Israel, hvor det ble begravet sammen med resten av kroppen til den unge soldaten.

Adir var utplassert ved en base nær grensen mot Gaza og ble drept sammen med andre soldater i enheten sin da de kjempet mot Hamas-terroristene som angrep Israel 7. oktober. Over 1200 mennesker ble drept i terrorangrepet.

David beskriver sønnen sin som en «smart gutt, talentfull og veldig beskjeden». Sammen med 17 andre soldater tok Adir opp kampen mot flere hundre terrorister. 19-åringen ble truffet av en rakettdrevet granat og omkom.

Terroristene kappet deretter av ham hodet og tok det med seg til Gazastripen.

Det var like før sønnen skulle begraves på den militære gravlunden Mount Herzl i Jerusalem at David oppdaget lemlestelsen. Han insisterte på å få se sønnens kropp før han ble begravet, selv om han fikk beskjed om at det var best at han lot være.

– En far vil vite hva som har skjedd med barnet sitt. Jeg skjønte med en gang hva vi begravet. Det var en gutt som manglet en viktig kroppsdel, forteller han.

David Tahar med sønnen korporal Adir Tahar under militærtjenesten. (Foto: Privat)

I to måneder gjorde han alt han kunne for å finne ut av hvor sønnens hode var blitt av. Så i desember skjedde det et gjennombrudd. To terrorister som var blitt pågrepet av israelske soldater hadde i avhør med sikkerhetstjenesten Shin Bet avslørt at en av dem hadde forsøkt å selge hodet til en israelsk soldat for 100.000 kroner. Han ga også detaljer om hvor hodet kunne bli funnet.

– Dette er bare et så vanvittig barbari, sier soldatens far.

En eliteenhet i forsvaret fikk orde om å lete etter hodet, som til slutt ble funnet sentralt på Gaza. Det lå pakket inn i en pose i en fryser i en iskrembutikk. Hodet ble returnert til Israel og DNA-testing og tannjournaler bekreftet at det var Adirs hode. Til slutt ble det begravet med resten av kroppen.

Til tross for de grusomme omstendighetene sier David at det gir ham i alle fall litt sinnsro å vite at sønnens hode er blitt returnert og begravet.

Historien om halshuggingen av Adir kommer samtidig som den amerikanske nyhetskanalen CNN har publisert opptak som viser ytterligere halshugging av israelere under terrorangrepet 7. oktober. I opptak som er delvis sensurert ser man en terrorist halshugge flere israelere utenfor kibbutz Nir Oz.

MIFF besøkte nylig denne kibbutzen, som ble hardt rammet i angrepet. Av de i underkant av 400 innbyggerne som bodde her før 7. oktober ble 46 drepte og 71 kidnappet. Fortsatt holdes flere titalls av innbyggerne fanget på Gaza.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart