Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Krigens dødeligste hendelse – 21 soldater mistet livet

21 israelske soldater mistet livet da en bygning kollapset på Gazastripen. (Foto: IDF)
21 soldater mistet livet da en bygning kollapset på Gazastripen. Totalt har 219 israelske soldater mistet livet under bakkeoperasjonen.

21 israelske soldater mistet livet mandag, da en bygning på Gazastripen kollapset etter å ha blitt truffet av panservernmissil. Det er den dødeligste enkelthendelsen for det israelske forsvaret under bakkeoperasjonen.

I tillegg til de drepte ble mange soldater også skadet, flere alvorlig. IDF har nå kunngjort navnet på alle de drepte. Alle var med i reservestyrken:

Matan Lazar (32), Hadar Kapeluk (23), Sergey Gontmaher (37), Elkana Yehuda Sfez (25), Yuval Lopez (27), Yoav Levi (29), Nicholas Berger (22), Cedrick Garin (23), Rafael Elias Mosheyoff (33), Barak Haim Ben Valid (33), Ahmad Abu Latif (26), Nir Binyamin (29), Elkana Vizel (35), Israel Socol (24), Ariel Mordechay Wollfstal (28), Sagi Idan (24) og Mark Kononovich (35), Itamar Tal (32), Adam Bismut (35), Shay Biton Hayun (40) og Daniel Kasau Zegeye (38).

Den tragiske hendelsen skjedde da israelske soldater var i ferd med å klargjøre en bygning for rivning. Først ble det avfyrt panservernmissil mot en stridsvogn som beskyttet soldatene. Deretter eksploderte det i bygningen de befant seg i, trolig fra nok et panservernmissil. Dette førte til at bygningen kollapset.

I tillegg ble tre andre israelske soldater drept i kamper mandag, så det totale antallet soldater som ble drept i løpet av mandagen var 24. Totalt har 219 israelske soldater mistet livet på Gazastripen siden bakkeoperasjonen startet.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant sier det store antallet drepte soldater er smertefullt, men også en påminnelse om at Israel kjemper en nødvendig krig.

– Våre hjerter er med de kjære familiene i deres vanskelige tid. Dette er en krig som vil forme Israels fremtid for flere tiår fremover. Dødsfallene til soldatene forplikter oss til å nå vårt mål med kampene, sier forsvarsministeren.

IDFs talsperson Daniel Hagari sier soldatene opererte i et område rundt 600 meter fra grensen. De jobbet med å etablere en buffersone mot Gaza, som skal gjøre at israelerne i grensesamfunnene trygt skal kunne flytte hjem igjen.

Titusenvis av israelere i Sør-Israel er internt fordrevet som følge av krigen og trusselen fra Hamas. IDF ønsker å legge til rette for at de kan flytte hjem.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart