Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

25 år gammel mann mistet livet i Hizbollah-angrep

En person ble drept i et rakettangrep som traff et industribygg i Kiryat Shmona 27. mars. (Foto: MDA)
Zahar Bashara er det 18. offeret for Hizbollahs rakettangrep.

Minst 30 raketter ble avfyrt fra Libanon mot den israelske byen Kiryat Shmona nord i Israel onsdag morgen. Flere raketter ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, men noen kom forbi rakettskjoldet og traff bygninger i byen.

Blant annet ble et industribygg i byen truffet. En 25 år gammel mann ble funnet i ruinene av bygget og erklært død på stedet. Han er identifisert som Zahar Bashara, en druser fra den nærliggende byen Ein Qiniyye på Golanhøyden.

En annen mann i 30-årene ble reddet ut av bygningen uskadet.

25-åringen er det 18. personen som blir drept i rakettangrepene fra Libanon. Totalt har åtte sivilpersoner og ti israelske soldater mistet livet i rakettangrepene. I tillegg er flere titalls blitt skadet, mange av dem alvorlig.

Store deler av Kiryat Shmonas 22.000 innbyggere har vært evakuert siden oktober, men fortsatt er det rundt 3000 mennesker igjen. Totalt er 80.000 mennesker evakuert fra Nord-Israel. Ingen vet når de kan returnere hjem.

Dagen etter Hamas sitt angrep på Israel den 7. oktober startet den libanesiske terrorgruppen Hizbollah med rakettangrep mot de nordlige deler av Israel. Siden har de avfyrt over tusen raketter mot israelske byer og tettsteder i nord.

Israel har forsøkt å bruke diplomatisk press til å få Hizbollah til å trekke seg vekk fra grensen mot Israel, men så langt uten hell. Forsvarsminister Yoav Gallant sier det israelske forsvaret akkurat nå konsentrerer seg om Gaza, men at Israel vil fjerne Hizbollah fra grensen med makt hvis ikke diplomatiet lykkes.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart