Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Flere skadet og drept i nye rakettangrep fra Libanon

Israelske styrker ved en utbrent bil etter et rakettangrep mot Kiryat Shmona 10. mai 2024. (Foto: Flash90)
Rakettangrepene har nå kostet 24 mennesker livet i Israel.

En israelsk sivilperson ble drept og fem soldater ble skadet i rakettangrep mot det nordlige Israel fra Hizbollah i Libanon under den israelske nasjonaldagen 14 mai. Også dagen før ble fire israelske soldater skadet i rakettangrep.

Israelske jagerfly svarte med å bombe flere Hizbollah-mål i Libanon.

Det har vært nesten daglige angrep fra Hizbollah mot Israel siden 8. oktober i fjor. De siste ukene er flere blitt drept i angrepene. Totalt har ti sivilpersoner og 14 israelske soldater og reservister blitt drept i angrepene fra Libanon.

På libanesisk side har rundt 300 Hizbollah-terrorister blitt drept i israelske angrep. I tillegg til minst 60 terrorister fra andre terrorgrupper. Også en soldat fra den libanesiske hæren og rundt 60 sivilpersoner har mistet livet i kampene.

Opp mot 80.000 sivilpersoner er evakuert fra sine hjem i det nordlige Israel som følge av trusselen fra Hizbollah. Ingen vet når de kan returnere hjem igjen. Den siste tiden har det vært flere demonstrasjoner hvor innbyggerne i nord krever løsninger fra regjeringen som gjør at de kan flytte hjem igjen.

– Innbyggerne i nord har vært fordrevet fra sine hjem i over sju måneder, og de aner ikke når de kan flytte hjem igjen, sier Moshe Davidovich, som er leder for det regionale rådet i Mateh Asher-regionen, og fortsetter:

– I sju måneder har bedrifter kollapset. Folk vet ikke hva de skal gjøre av seg selv, de er fulle av frustrasjon og fortvilelse, sier han.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart