Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Store branner etter rakettangrep

Flammer truer den israelske byen Kiryat Shmona ved grensen mot Libanon 3. juni 2024. (Foto: Flash90)
Store brann i Nord-Israel etter rakettangrep fra Hizbollah.

Tirsdag morgen kjempet israelske brannmenn fortsatt mot flammene i det nordlige Israel, etter at det mandag brøt ut flere store branner som følge av rakettangrep fra terrorgruppen Hizbollah. De fleste brannene er nå under kontroll.

Israels brann- og redningstjeneste sier at over 30 grupper med brannmannskap har kjempet mot flammene gjennom natten. Flere av hovedveiene i Galilea-området har vært stengt på grunn av brannene og slukkingsarbeidet.

Det er for tiden hetebølge i området, som gjør at flammene sprer seg raskt.

Ingen mennesker skal ha vært i direkte livsfare på grunn av brannene, men brannmannskapet har jobbet hardt for å redde lokalsamfunn og eiendommer.

Flere personer har fått behandling på sykehus for inhalering av røyk.

I Kiryat Shmona, Israels nordligste by, kjempet brannmannskapene for å redde boliger. Minst en bolig skal ha blitt tatt av flammene. Store deler av byens over 22.000 innbyggere har vært evakuert det siste halvåret på grunn av trusselen fra Hizbollah.

Den iransk-støttede terrorgruppen Hizbollah har siden 8. oktober avfyrt flere tusen raketter mot det nordlige Israel fra Sør-Libanon. 10 israelske sivilpersoner og 14 israelske soldater og reservister er blitt drept i angrepene.

På libanesisk side har 328 medlemmer av Hizbollah ifølge terrorgruppen selv blitt drept i israelske angrep. I tillegg har 62 medlemmer av andre terrorgrupper, én libanesisk soldat og flere titalls sivilpersoner mistet livet.

oIsrael har sagt at de ønsker en diplomatisk løsning på konflikten, men at de om nødvendig vil gå til full krig mot Hizbollah for å gjenopprette sikkerheten nord i landet. Titusenvis av israelere er fordrevet fra sine hjem. Ingen vet når de kan returnere hjem igjen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart